HomeMachinesInspecterenFruit Gourmet kiest voor een x-ray inspectiesysteem van Ishida

Fruit Gourmet kiest voor een x-ray inspectiesysteem van Ishida

Fruit Gourmet levert een verscheidenheid aan vruchten zoals pruimen, abrikozen, vijgen, druiven, mango's, aardbeien, frambozen, appels, bosbessen, bananen en cranberry's. Deze producten worden verkocht als kookingrediënten en gezonde snacks, verpakt in zakken en in bulk. Voor een betere kwaliteitscontrole van haar producten heeft Fruit Gourmet gekozen voor een x-ray inspectiesysteem van het type IX-GA-2475 van Ishida.

Door de zorgvuldige selectie van leveranciers en de jarenlange ervaring van Fruit Gourmet, bevatten de vruchten die de fabrikant verwerkt zelden verontreinigingen. Toch wil Fruit Gourmet niets aan het toeval overlaten. Zo kan het x-ray inspectiesysteem van Ishida dermate gevoelig worden ingesteld dat het zelfs verontreinigingen uit landbouwproducten kan detecteren, waaronder kleine deeltjes glas, steen of hagel.

De keuze voor Ishida werd bepaald op basis van reeds opgedane positieve ervaringen met een aantal multihead wegers van Ishida. Deze werden in 2014 geïnstalleerd in de fabriek toen Fruit Gourmet een nieuwe verpakkingslijn wilde voor zakken van 50 tot 500 gram.

Kijk voor meer informatie op www.ishida-europe.nl.