HomeNieuwsFromm introduceert milieuvriendelijk opvulsysteem Papernuts

Fromm introduceert milieuvriendelijk opvulsysteem Papernuts

Op de aankomende Logistica zal Fromm onder andere haar product Papernuts introduceren. PaperNuts zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal, biologisch afbreekbaar en daarom erg schoon, niet-vervuilend en niet-statisch. Bovendien zijn PaperNuts na gebruik ook weer gemakkelijk te recyclen. Door hun vorm hebben PaperNuts een zeer hoge elastische waarde en zorgen daardoor voor een uitstekende schokdemping.

Bij de productie van PaperNuts kan worden gekozen uit verschillende soorten papier. Daardoor kan optimaal worden ingespeeld op de fysieke eigenschappen van het te verpakken product en de mate van bescherming. Tests wijzen volgens Fromm uit dat met het gebruik van PaperNuts 30% minder opvulmateriaal benodigd is dan het geval is bij soortgelijke free flow producten, zoals polystyreen chips. Zij zijn daardoor een uitstekende vervanger voor deze meer milieu belastende en statische free flow materialen. Maar ook voor andere opvulmaterialen.

Het PaperNuts systeem produceert vanaf een rol papier in een tempo van maximaal 4m³ per uur kleine, gelijke, gedraaide proppen papier, welke in een bijbehorende container terecht komen en zo eenvoudig en snel kunnen worden verwerkt op iedere inpaklocatie.

Fromm Nederland zal haar noviteit voor de Nederlandse markt presenteren op haar stand tijdens de Logistica 2012, die van 13 t/m 16 november wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht. Fromm is te vinden in Hal 9 stand D101.

Kijk voor meer informatie op www.fromm.nl.