HomeNieuwsBedrijven en personenFriso van Weelden benoemd tot algemeen directeur GS1 Nederland

Friso van Weelden benoemd tot algemeen directeur GS1 Nederland

gs1-logoHet bestuur van GS1 Nederland heeft Friso van Weelden benoemd tot algemeen directeur van GS1 Nederland per 1 januari 2011.  Peter Gietelink treedt per diezelfde datum terug. Het bestuur van GS1 Nederland ziet dat de behoefte om samen te werken ongekend hoog is. Het helpt sectoren om te kunnen blijven groeien. Zij heeft ook het volste vertrouwen dat de nieuwe directeur Friso van Weelden hier richting aan kan geven.

Friso van Weelden, de nieuwe directeur van GS1 Nederland, heeft een sterk geloof in de samenwerking tussen retailers en fabrikanten. Van Weelden: “Om te kunnen blijven groeien moeten bedrijven vandaag samen werken aan de keten van morgen. Binnen GS1 Nederland betekent dit dat wij met de bedrijven kijken naar de ontwikkelingen in de branche, gezamenlijk de prioriteiten bepalen en vooral om deze met grote daadkracht ketenbreed te implementeren. Dat is onze focus voor de komende jaren.”

De co-voorzitters van GS1 Nederland over Friso van Weelden

Sander van der Laan, Algemeen Directeur van Albert Heijn: “GS1 Nederland heeft onder leiding van Peter Gietelink de afgelopen 25 jaar voor bedrijven in de keten kostenbesparingen kunnen realiseren. De nieuwe directeur Friso van Weelden zorgt ervoor dat bestaande oplossingen verder ketenbreed  worden geïmplementeerd en er verdere slagen worden gemaakt om kosten uit de keten te halen.”

Peter ter Kulve, CEO Unilever Benelux: “Peter Gietelink heeft aan de wieg gestaan van de succesvolle transformatie van ECR Nederland en EAN Nederland naar GS1. Met Friso van Weelden kan GS1 Nederland zich verder ontwikkelen om aansluiting te blijven houden bij nieuwe technologische ontwikkelingen en de uitdagingen van ketenglobalisering.”

Over Friso van Weelden

Friso van Weelden kwam in 2001 in dienst van GS1 Nederland en heeft sinds 2007 de functie van manager Marketing & Communicatie vervuld. De afgelopen jaren heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de strategie- en beleidsvorming van GS1 Nederland om beter te kunnen inspelen op de vraag van onze deelnemers. Onlangs voltooide hij het leadership-programma ECR Progressive Management Program.