Home Dossiers Duurzaamheid FrieslandCampina zet nieuwe stap op weg naar circulaire verpakkingen

FrieslandCampina zet nieuwe stap op weg naar circulaire verpakkingen

FrieslandCampina introduceert vanaf juli 2021 duurzame etiketten voor yoghurt- en kwarkbekers. Dit gaat om de yoghurt- en kwarkbekers van Campina, Optimel en Mona (450 en 500 gram). Deze oplossing van de Research & Development-afdeling van FrieslandCampina kan op jaarbasis meer dan 400.000 kilogram aan bekers recyclebaar maken. Na de recente introductie van de 100% gerecycled PET-flessen is dit een weer een nieuwe stap op weg naar het circulair maken van verpakkingen.

Voorheen konden de bekers niet als één geheel gerecycled worden, omdat in het afvalsorteringsproces het etiket om de beker niet werd herkend door de machines als recyclebaar. Patrick van Baal, Global Director Packaging Development bij FrieslandCampina: Daar heeft FrieslandCampina nu een oplossing voor gevonden. Met de nieuwe etiketten rondom de yoghurt- en kwarkbekers zorgt FrieslandCampina ervoor dat deze verpakkingen op de juiste manier herkend en uitgesorteerd worden voor recycling in de bestaande recyclingprocessen en niet belanden in de restafvalstroom voor energieterugwinning. De bekers kunnen nu worden gerecycled voor nieuwe toepassingen.

Een van de doelstellingen van FrieslandCampina’s duurzaamheidsprogramma ‘Nourishing a better planet’ is om betere verpakkingen te maken, die 100% circulair en CO2-neutraal zijn en waarbij we de hoeveelheid verpakkingsmateriaal tot een minimum te beperken. Voor FrieslandCampina draagt het recyclebaar maken van meer dan 400.000 kilo aan bekers duidelijk bij aan het doel om het gehele verpakkingsportfolio in 2025 herbruikbaar en/of recyclebaar te maken.

www.frieslandcampina.com