HomeNieuwsFrieslandCampina poogt migratierisico van verpakkingen te beperken

FrieslandCampina poogt migratierisico van verpakkingen te beperken

frieslandcampina-logoFrieslandCampina sluit met alle toeleveranciers van verpakkingsmaterialen raamcontracten. Dat zegt Rob Herfkens van FrieslandCampina Consumer Products. Foodfabrikanten moeten voor alle voedselcontactmaterialen die zij gebruiken beschikken over een ‘Declaration of Compliance'.

Via deze verklaring geeft de leverancier aan dat er geen stoffen in schadelijke hoeveelheden uit het materiaal migreren naar het voedingsmiddel. Er is samenwerking nodig om deze veiligheid te garanderen, want het verpakte product en de behandelingen die het ondergaat, kunnen migratie beïnvloeden.

Volgens Herfkens zet FrieslandCampina alles in het werk om incidenten en recalls als gevolg van migratie door voedselcontactmaterialen te voorkomen. Dat is in het verleden niet altijd gelukt. Op drie manieren is door de zuivelonderneming een vertaalslag van de Europese wetgeving gemaakt. Alle bedrijven die aan FrieslandCampina leveren moeten een raamcontract met FrieslandCampina overeen komen. Verder is de zuivelonderneming specifiek voor de Europese verpakkingsverordening begonnen met het opvragen van conformiteitverklaringen bij de leveranciers. Daarnaast is FrieslandCampina tijdens leveranciersaudits gaan auditeren op Food Contact Material.

Bron: FoodHolland