HomeNieuwsBeurzen en evenementenFresh Rotterdam: inspirerende ontdekkingstour voor verswereld

Fresh Rotterdam: inspirerende ontdekkingstour voor verswereld

‘Verrassend rijk aan nieuwe producten en technologieën’. Dat belooft Exhibition Manager Raymond Silliakus over Fresh Rotterdam 2009, het versplatform dat van 21 t/m 23 september in Ahoy Rotterdam de twee vakbeurzen InnoFresh en FreshTec huisvest. Fresh Rotterdam staat voor een totaalbeeld van wat er in de verssector gebeurt, van produceren tot consumeren, geen segment dat onbelicht blijft.Zo hebben 17 ondernemers uit de foodsector een ontdekkingsreis gemaakt door Europa en laten de bezoeker van Fresh Rotterdam hun avonturen meebeleven in de Trendtour Puur Ontdekken. Van de opkomende Scandinavische keuken naar de Italiaanse passie voor pasta’s tot aan de exotische mix van kleuren, geuren en beleving uit Marrakech. Op maandag 21 september wordt Fresh Rotterdam officieel geopend met de presentatie van de Vers Top 100 editie 2009.

Inspirerende trends

Sjoelen met groenten en fruitschijven? Darten in een sinasappel? Frugi Venta maakt het de bezoeker aan Fresh Rotterdam mogelijk in hun stand op de beursvloer. Maar ook op het Paviljoen Vers Top 100 staan de meest innovatie versbedrijven van Nederland, beoordeeld op criteria als innovatief vermogen, ondernemerschap, groeiperspectief en duurzaamheid. Daarnaast kunt u zich laten insprireren door de verspresentaties op het Paviljoen Week van de Smaak. Hieraan werken o.m. mee Bresq Produits Culinaires en Innova. Tijdens het congres ‘Kansrijk Vers’ laat o.a. Dick Veerman, journalist en eigenaar van Foodlog.nl zien hoe de verssector in de 21e eeuw opnieuw uitgevonden kan worden met als basisnorm een hogere productkwaliteit. Wouter de Heij (TOP) bediscussieert wat ‘vers’ eigenlijk inhoudt en welke opkomende technologieën kunnen leiden tot een nieuwe markt. Meer info over congres www.kansrijkvers.nl.

De Verswinkel en de Versketen van Morgen

Innovaties, kostenbesparingen en omzetvergroting. Op het gebied van verpakkingen zijn het hot items en zowel de supermarkt als de detaillist is er dagelijks mee bezig. Op het Paviljoen De Versketen van Morgen worden de laatste markttrends gepresenteerd op het gebied van bewerken, verpakken, etiketteren, warehousemanagement, scanning etc. Op het andere Paviljoen, De Verswinkel van Morgen, wordt de bezoeker meegenomen naar de nieuwste technologieën ten aanzien van point-ofsale, bijv. scanning met mobiele telefoon, etikettering middels databar, duurzame, innovatieve en intelligente verpakkingen. De paviljoens zijn gerealiseerd in samenwerkings met het Nederlands Verpakkings Centrum (NVC), InVersNed, NVC, Frug I Com, AIM en GS1.

Interactie

Op de beursvloer van Fresh Rotterdam vinden vele activiteiten plaats, w.o. kookdemonstraties, proeverijen, de SVO Verswedstrijden, de Verkiezing van de Beste Groenteman van Nederland 2009 en de Nationale Verskampioenschappen. Ook worden er diverse interessante congressen, workshops en netwerkborrels georganiseerd.

Voor info en openingstijden Fresh Rotterdam: www.freshrotterdam.nl