Home Thema's Empack Den Bosch 2013 Fred Simon van TradePack houdt lezing over foutloos coderen en verpakken

Fred Simon van TradePack houdt lezing over foutloos coderen en verpakken

Fred Simon, eigenaar van TradePack, leidt fabrikanten naar foutloos coderen en verpakken tijdens een Learnshop op Empack Den Bosch. Het onderwerp van de lezing betreft het onder controle krijgen van de verpakkingslijn(en) in een productieomgeving met als doel de kans op fouten te reduceren tot nihil. Het middel om hier te komen is volgens Fred Simon de AutoCoding Software.

Verpakkingslijnen bestaan uit verschillende apparaten die achter elkaar verschillende bewerkingen uitvoeren en veelal van verschillende leveranciers zijn. Er worden vaak meerdere producten en/of dezelfde producten met verschillende verpakkingen, gewichten, houdbaarheidsdata, barcodes en omdoosinformatie geproduceerd en een operator wordt geacht dit allemaal te weten. Hier ontstaan de meeste verpakkingsfouten.

Mede gevoed door de hoge gevolgschade, zoals recalls of weigeringen van supermarktketens als Tesco en M&S, is AutoCoding in Engeland ontwikkeld en uitgegroeid tot dé standaard op gebied van industriële automatisering.

Wij merken dat deze trend van boetes en dergelijke ook op het vaste land in opkomst zijn en dat producenten meer grip willen op hun productie processen. Moeilijkheid in deze is dat de verschillende leveranciers elk hun eigen software maken en dit ter beschikking stellen.

AutoCoding werkt met een lijncomputer die alle gegevens vanuit een ERP-systeem, per order, naar de codeer-, etiketteer-, weeg- en metaaldetectoren stuurt en tijdens de productiegegevens verzameld. Scanners en camera’s worden ter ondersteuning op de lijn geplaatst. Dit levert tevens informatie voor een integraal kwaliteitssysteem en managementrapportages. Het unieke van AutoCoding is dat nagenoeg elk merk aangesloten kan worden.

Wilt u meer weten over het onder controle krijgen van uw verpakkingslijn? Kom dan naar de presentatie van Fred Simon op woensdag 27 maart om 15.00 uur en donderdag 28 maart om 10.00 uur, beiden in LearnShops ruimte 2.

Kijk voor meer informatie op www.tradepack.nl of stuur een e-mail naar info@tradepack.nl.