HomeNieuwsFP International vereenvoudigt verpakkingswerk met compacte MINI-ADS

FP International vereenvoudigt verpakkingswerk met compacte MINI-ADS

fp-mini-ads-1

FP International heeft een compact en veelzijdig mini automatic delivery systeem geïntroduceerd voor de NOVUS en CELL-O EZ luchtkussenmachines. Het systeem bespaart ruimte en tijd, zorgt voor meer bedieningsgemak en verbetert de productiviteit.

fp-logoHet robuuste en in hoogte verstelbare MINI-ADS systeem, produceert automatisch verpakkingsmateriaal dat wordt opgeslagen in een bunker. Hierdoor zijn verpakkingsmachines in de nabijheid van verpakkingstafels overbodig. Het systeem zorgt voor een snelle, betrouwbare en continue aanvoer van luchtkussenmateriaal.

Het verpakkingsmateriaal wordt naar behoefte aangevoerd. De MINI-ADS produceert max. 1 m³ vooruit, waardoor de verpakker niet hoeft te wachten tot het materiaal gereed is. Een zeer nauwkeurige sensor zorgt ervoor dat er altijd voldoende verpakkingsmateriaal in het opslagsysteem aanwezig is en garandeert een automatische aanvulling zodat er geen tekort is aan materiaal. Op deze manier kan de output aanzienlijk worden verbeterd.

De opslagbunker heeft meerdere openingen waardoor met één MINI-ADS systeem meerdere pakstations worden voorzien van materiaal. Daarmee dalen de investeringskosten en vinden verpakkingswerkzaamheden sneller plaats.

Het MINI-ADS systeem biedt veel flexibiliteit en is de ideale verpakkingsoplossing voor situaties waar de ruimte beperkt is, zoals in postkamers of volle magazijnen. Deze mini-uitvoering van FP International’s bewezen aanvoersysteem is eenvoudig in gebruik, vereist geen training en kan door de modulaire opbouw en veelzijdigheid eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande logistieke situaties.

De MINI-ADS kan eenvoudig op een andere locatie worden geplaatst. Dankzij het bescheiden ruimtebeslag (1.200 mm x 960 mm), de verstelbare hoogte (2.350 mm – 2.700 mm) en het ergonomisch ontwerp is de MINI-ADS veelzijdig genoeg om over een transportband of bij pakstations te worden ingezet.

fp-mini-ads-2

Kijk voor meer informatie op www.fpintl.nl.