HomeNieuwsFP International lanceert hoogwaardige Pillow Pak Green luchtkussenfolie

FP International lanceert hoogwaardige Pillow Pak Green luchtkussenfolie

fp-pillow-pak-green-1

Pillow Pak luchtkussenfolie van FP International, een vooraanstaand Europees producent van verpakkingsoplossingen, is geüpgraded voor verbeterde prestaties en aanzienlijke milieuvoordelen. De duurzaamheid van Pillow Pak luchtkussenfolie is verbeterd waardoor het verpakkingsmateriaal nu voldoet aan de ‘Green Family' standaard. Het herbruikbare en 100% recyclebare Pillow Pak Green bevat tenminste 12% post-consumer gerecycled High Density Polyethyleen (HDPE). Hiermee wordt een reductie van 10% gerealiseerd op de CO2-uitstoot voor grondstoffen, hetgeen de milieuprestaties van het product ten goede komt.

fp-logoHet luchtkussenmateriaal is niet-toxisch, ongevaarlijk en vrij van zware metalen. De producten uit de ‘Green Family' serie zijn zodanig ontworpen dat zij -van productie via gebruik tot afval- een zo gering mogelijke belasting voor het milieu vormen.

Pillow Pak Green folie biedt een aantal aantrekkelijke voordelen ten opzichte van veel andere verpakkingsmaterialen, zoals noppenfolie, foam-in-place of papier. Het product is licht van gewicht, compact en ergonomisch verantwoord waardoor transport-, opslag en handlingkosten worden verlaagd.

Pillow Pak Green  heeft een maximale afmeting van 650 mm waardoor hiermee ook grote producten kunnen worden verpakt. De luchtkussenhoogte van 26 mm zorgt ervoor dat met minder omwikkelingen van het product toch een betere bescherming wordt geboden dan met standaard noppenfolie.

De hoogwaardige eigenschappen en de sterkte van de luchtkussens zorgen voor een uitstekende productbescherming. De lucht-verplaatsingstechnologie staat garant voor bescherming van zelfs kwetsbare producten en zorgt voor een lange houdbaarheid.

In tegenstelling tot traditioneel noppenmateriaal kan de Pillow Pak Green folie niet openknappen en de luchtkussenwerking verliezen. De lucht kan zich tussen de noppen verplaatsen en biedt zo een zeer hoogwaardige bescherming daar waar het nodig is. De kans op beschadiging van de verpakte goederen wordt zo aanzienlijk verminderd. Het materiaal is bovendien voor de verpakker uiterst gemakkelijk in het gebruik.

Onafhankelijk getoetst door PIRA International en overeenkomstig de strenge eisen van de EN13427-standaard (Packaging requirements for the use of European standards in the field of packaging and packaging waste) biedt Pillow Pak Green een aanzienlijke ruimtebesparing, betere bescherming dan alternatieve verpakkingen en kan het direct bij de paktafel worden geproduceerd.

fp-pillow-pak-green-2

Kijk voor meer informatie op www.fpintl.nl.