HomeDossiersDuurzaamheidFP brengt nieuwe ecologische verpakkingsproducten op de markt

FP brengt nieuwe ecologische verpakkingsproducten op de markt

fp-logoFP International heeft twee milieuvriendelijke beschermende verpakkingslijnen ontwikkeld. De producten, Flo-Pak Green polystyreen opvulmateriaal en de Cell-O Green luchtkussenfolie, maken deel uit van de Green Family serie. Dit is de naam waaronder FP haar ecologische producten op de markt brengt.

Producten uit de Green Family-reeks voldoen aan de strenge eisen van de Europese EN 13427-standaard voor verpakkingen en verpakkingsafval, zoals getest door Pira International. Zowel Flo-Pak Green en Cell-O Green voldoen in alle fasen aan de afvalmanagementketen – van productie tot verwijdering.

Flo-Pak Green is het eerste afbreekbare EPS (geëxpandeerd polystyreen) opvulmateriaal op de markt. Het wordt vervaardigd van 100 % gerecycled polystyreen en kan vaak worden gerecycled en hergebruikt. Hierdoor wordt de noodzaak voor energie-intensieve productieprocessen voor het vervaardigen van nieuw opvulmateriaal verminderd.

Mocht het product toch terechtkomen in de reguliere afvalstroom, dan wordt Flo-Pak Green onder invloed van micro-organismen in water, grond of afval binnen negen tot zestig maanden afgebroken tot kooldioxide, water en inerte bodemhumus, zonder schadelijke zware metalen en giftige chemicaliën achter te laten.

Bovendien is Flo-Pak Green stofvrij, waardoor het uitstekend kan worden toegepast in automatische vulsystemen. De lichtgewicht, in elkaar grijpende en achtvormige vorm van het materiaal biedt een uitstekende bescherming en maakt een snelle verpakking mogelijk. Het materiaal verkruimelt of breekt niet en beschermt de verpakte goederen tegen schuiven.

Flo-Pak Green is lichter dan opvulmateriaal van zetmeel of papier en staat daarmee garant voor lagere transportkosten. Het materiaal trekt geen knaagdieren aan terwijl de beschermende werking niet wordt beïnvloed door omgevingsvochtigheid.

Cell-O Green

Cell-O Green is een kostenbesparende, duurzame en milieuverantwoorde luchtkussenfolie. Het materiaal is zeer geschikt om lege ruimtes mee te vullen. Het duurzame Cell-O Green verpakkingsmateriaal is vervaardigd van gebruikt en gerecycled HDPE (High Density Polyethylene). Door zijn ontwerp kan het product vaak worden hergebruikt. Aan het eind van zijn levenscyclus kan het product worden gerecycled of verbrand voor energieterugwinning.

Mocht Cell-O Green toch in het milieu terechtkomen, dan treedt er een back-up systeem in werking. Net als Flo-Pak Green bevat het een additief dat geen invloed heeft op de prestaties of de bewaartijd van het product, maar dat ervoor zorgt dat het product onder invloed van micro-organismen wordt afgebroken.

CELL-O GREEN luchtkussenfolie wordt gebruikt om boeken, cosmetica, farmaceutische en andere producten te beschermen. Behalve een optimale bescherming levert het materiaal de gebruiker nog meer voordelen op. Zo kost het product volgens FP minder dan zetmeelgebaseerde luchtkussenfolies, is het eenvoudiger in gebruik en minder kwetsbaar voor de handen dan papieren opvulmateriaal.

Kijk voor meer informatie op www.fpintl.nl.

Bron: Verpakking Totaal