Home Nieuws Beurzen en evenementen Foto- en videoreportage 1st European Conference on the Future of Business Education...

Foto- en videoreportage 1st European Conference on the Future of Business Education in Packaging

nvc-enschede-2015-collage

Op 23 april vond in Enschede de 1st European Conference on the Future of Business Education in Packaging plaats. Deze unieke Europese conferentie gericht op de toekomst van het verpakkingsonderwijs in het bedrijfsleven werd georganiseerd door het NVC Nederlands Verpakkingscentrum.

nvc-logo-2014Dagvoorzitter Michaël Nieuwesteeg van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum bracht het belang van goed gedefinieerde en internationaal vergelijkbare beroepskwalificaties op het gebied van verpakken naar voren.

Klik hier voor de fotoreportage…

Keynote spreker van de conferentie was prof. Filip Dochy van de Katholieke Universiteit Leuven. Hij benadrukte het belang van een leven lang leren voor de Europese beroepsbevolking en gaf een overzicht van de wereldwijde ontwikkelingen.

De vier belangrijkste aspecten van verpakkingsonderwijs in het bedrijfsleven werden vervolgens uitgebreid bediscussieerd in vier verschillende Rondetafeldiscussies over de carrièreontwikkeling van gekwalificeerde verpakkingskundigen, het verschil tussen het opleiden van de beroepsbevolking (25-67 jaar oud) en studenten (18-24 jaar oud), de vele verschillende posities binnen organisaties waarin verpakkingskennis nodig is, en de internationale harmonisatie van beroepskwalificaties.

Klik hier indien u de video niet kunt bekijken…

Klik hier voor de fotoreportage…

Kijk voor meer informatie op www.nvc.nl.