Home Dossiers Duurzaamheid Fost Plus investeert 300 miljoen in samenwerking afvalverwerking

Fost Plus investeert 300 miljoen in samenwerking afvalverwerking

Fost Plus kondigt de samenwerking met drie bedrijven aan die vanaf 2021 met de nieuwste technologie de ‘nieuwe blauwe zak’ zullen sorteren. Daarvoor werd een budget uitgetrokken van 300 miljoen euro. Eerder dit jaar werd een offerteaanvraag uitgestuurd.

Fost Plus is bekend voor “samen goed sorteren, beter recycleren” en blijft verder investeren en innoveren. Op dit moment is afval efficiënt verzamelen essentieel voor de toekomst van onze samenleving, zeker in volle klimaatdiscussie. Fost Plus streeft ernaar om een recyclingoplossing te hebben voor alle verpakkingen tegen 2025.

Medio 2018 werd besloten om de uitbreiding van de pmd-zak naar de nieuwe blauwe zak geleidelijk aan in heel België in te voeren. Dat betekent dat naast plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons ook andere plastic verpakkingen als botervlootjes, zakjes, yoghurtpotjes, folies en dergelijke in die zak ingezameld mogen worden. In 2021 moet heel België overgeschakeld zijn naar de nieuwe blauwe zak.

Waarom zijn die investeringen nodig? Fost Plus trekt al jaren aan de kar. Eerder dit jaar werd een offerteaanvraagprocedure opgestart voor de sortering van 140.000 ton PMD komende van de nieuwe blauwe zak van verschillende Vlaamse Intercommunales en Brussel.Net. Daarvoor werd een budget uitgetrokken van 300 miljoen euro.

www.fostplus.be