HomeNieuwsForest Dry Spirits komt met duurste ginfles ter wereld

Forest Dry Spirits komt met duurste ginfles ter wereld

forest-dry-gin-flessen

De duurste flessen gin worden voor 15.000 euro per fles in het Belgische Limburg verkocht. Van de Forest Dry Gin zijn vier magnumflessen in ‘limited edition’ gemaakt. Het prijskaartje wordt mede bepaald door de verpakking.

forest-spirits-logoTot voor kort was de Britse Watenshi de duurste gin te wereld, voor een flesje van 20 centiliter betaalt de consument 2.716 euro. Daar gaan juwelier Jochen Leën, kunstenares Liesbeth Swinnen en Jurgen Lijcops van het Antwerpse restaurant The Glorious nu fors over. Ze maakten vier unieke flessen Forest Dry Gin die 15.000 euro per stuk kosten.

De magnumflessen bevatten gin van de hand van Lijcops en zijn beschilderd door Swinnen. In elke verpakking zit een exclusieve edelsteen die door Leën in een ring van gekleurd goud wordt gezet. Het juweel is 12.500 euro waard.

De winst van de vier flessen gaat naar vier Limburgse dierenasielen en naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren. “Om ook eens iets voor de dieren te doen”, verklaart Lijcops. De flessen zijn te bezichtigen in het sterrenrestaurant The Glorious.

Kijk voor meer informatie op www.forest-spirits.com.

Bron: Gazet Van Antwerpen