HomeMachinesPrimair verpakkenFoodtrend slaat enorme efficiëntieslag met nieuwe verpakkingsmachine

Foodtrend slaat enorme efficiëntieslag met nieuwe verpakkingsmachine

Het verhaal van Foodtrend – voorheen Klasse Noten – begon met het produceren van zogenaamd knabbelspek en vervolgens verpakken van nootjes in een garagebox. Vandaag de dag worden in de nieuwe en moderne locatie van Foodtrend in Goes allerlei verse noten handgebakken, zorgvuldig gemengd en verpakt voor het topsegment van de markt. “De kwaliteit die we nu leveren, was in de begintijd uitsluitend verkrijgbaar bij speciaalzaken of op de markt. Vers verpakte nootjes zijn een vast schaponderdeel in de supermarkt geworden”, vertelt Cor Zwemer.

Daarom wordt er in Goes voor het afwegen en verpakken van de verse noten, maar ook van bessen, pitten en zaden, gebruik gemaakt van een modern en omvangrijk machinepark. Dit omvat zes complete weeg- en verpakkingslijnen, waaronder sinds kort ook een verticale verpakkingsmachine van het type UP350 van GKS Packaging. Cor Zwemer: “Voorheen was er één medewerker fulltime bezig met het afwegen en vervolgens sealen van verpakkingen met een inhoud van vijf kilogram. Met deze machine hebben we een enorme efficiëntieslag geslagen.”

Cor Zwemer kwam op de verpakkingsbeurs Empack in Mechelen in contact met GKS Packaging. Op de stand stond een uitgebreide range verpakkingsmachines – met de prijs erop – opgesteld en dat trok vrijwel direct zijn aandacht. “De prijs stond gewoon op de machines en daar houd ik van als Zeeuw. Ik zag meteen wat die specifieke machine kostte en ik kon terplekke de terugverdientijd berekenen”, weet Cor Zwemer nog.

Na een aangenaam gesprek op Empack en een klantbezoek in België was Cor Zwemer overtuigd van de machines van GKS Packaging. Het grote voordeel van de UP350 vindt hij het bedieningsgemak. “De machine heeft geen verstelmogelijkheid voor de folie, dus het is letterlijk folie erop en draaien maar. Dat kende ik niet van andere machines”, licht Cor Zwemer toe. “Met onze nieuwbouw en deze nieuwe machine zijn we meer dan klaar voor de toekomst. We hebben in onze nieuwbouw nog ruimte voor vier lijnen en ik hoop deze binnen vijf jaar vol te hebben.”

www.gkspackaging.com