HomeNieuwsFoodArt verpakt diverse producten snel met flexibele weger van Ishida

FoodArt verpakt diverse producten snel met flexibele weger van Ishida

Het Russische FoodArt is sinds 2013 importeur van producten zoals amandelen, cashewnoten, pinda's, dadels, pruimen, rozijnen en cranberry's. De producten zijn afkomstig uit de hele wereld en FoodArt vermarkt haar producten zowel onder de eigen merknaam als onder die van verschillende huismerken. Daarnaast levert het bedrijf aan retailers en bedrijven in de foodservice. Door het diverse productaanbod heeft FoodArt behoefte aan een weger die de veelzijdigheid biedt om veel verschillende producten te verwerken, waaronder plakkerige dadels en gedroogde pruimen in verschillende gewichten.

Deze veelzijdigheid heeft FoodArt gevonden in een multihead weger van Ishida, die momenteel dertig verschillende producten in verpakkingsformaten variërend van 50 gram tot één kilo verpakt. “We zijn zeer tevreden met de prestaties van multihead weger van Ishida”, licht Pavel Sorokin van FoodArt toe. “Bij deze dure producten is het minimaliseren van de zogenaamde give-away cruciaal om de maximale waarde uit onze processen te halen.”

De machine kan veertig zakken per minuut verwerken, afhankelijk van het formaat van de verpakking. Een groot pluspunt voor FoodArt is het gebruiksgemak van de multihead weger, waarbij de verpakkingsspecificaties met één druk op de knop kunnen worden aangepast. Ondanks twintig productwisselingen per ronde, zijn er hierdoor maar drie mensen tegelijk aan de verwerkingslijn nodig. “Deze flexibiliteit stelt ons in staat om bestellingen snel te verwerken”, aldus Pavel Sorokin. “Dit betekent dat we meteen kunnen reageren op spoedbestellingen van onze retailklanten.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.com.