HomeNieuwsBeurzen en evenementenFood Valley organiseert seminar over toekomst van voedselverpakkingen

Food Valley organiseert seminar over toekomst van voedselverpakkingen

Food Valley NL organiseert op 7 december 2017 in Ede een verpakkingsseminar met als thema ‘Changing the Game'. Verschillende sprekers uit de voedselverpakkingsindustrie delen hun visie op de toekomst van verpakkingen. In het programma komen de nieuwste trends in voedselverpakkingen, slimme verpakkingen en revolutionaire materialen aan bod.

Voedsel en verpakkingen

Voedsel en verpakkingen zijn altijd hand in hand gegaan. Zullen nieuwe veranderingen in de voedselketen ons dwingen nieuwe verpakkingsoplossingen te ontwikkelen? En zal voedselverpakking veranderen van zijn traditionele rol van het omsluiten en beschermen naar een meer actieve en intelligente rol? Tijdens dit verpakkingsseminar neemt Food Valley u mee in de wereld van diverse soorten slimme verpakkingen en wordt vanuit verschillende hoeken van de keten gekeken naar de uitdagingen en kansen van verpakkingsexperts.

Toekomst van verpakkingen

Gedurende de dag wordt u geïnspireerd met ideeën voor de toekomst van verpakkingen. Innovatiever, duurzamer, met verlenging van de houdbaarheid en betere voedselkwaliteit of gebruik van slimme materialen. Hoe zien voedselingrediënten eruit in 2050 van 3D-printers? Wat is de toekomst van nanotechnologie in verpakkingen? Wat is het uiterlijk van nieuwe verpakkingsoplossingen met verschillende verwarmingsopties per compartiment? Naast inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland zijn er tastbare voorbeelden te zien in de ‘food packaging experience area' tijdens de pauzes.

Ontbijtsessie

Operationele efficiëntie is een topprioriteit voor voedselverwerkende bedrijven. Om deze reden zal de European Packaging Gallery (EPG) samen met Weber Benelux een ontbijtsessie organiseren over de nieuwste inzichten en toepassingsmogelijkheden van robotica in voedselverpakkingen. Met voldoende ruimte voor interactie en vragen, kunt u de dag starten met een heerlijk ontbijt.

Over het seminar

De organisatie verwacht een internationaal publiek van verpakkingsontwerpers, innovatiemanagers, voedselproducenten, retailers en onderzoeksorganisaties. Het verpakkingsseminar is de vierde in een reeks seminars die Food Valley NL dit jaar organiseert. Andere onderwerpen in 2017 waren ‘Zoutreductie', ‘Groene Eiwitten' en ‘Gepersonaliseerde Voeding'. In 2018 organiseert Food Valley andere seminars over specifieke thema's die verband houden met de voedingsmiddelenindustrie.

Klik hier voor het programma…

Kijk voor meer informatie op www.foodvalley.nl.