HomeMachinesEtiketteren en printenFoamplus van Storopack voortaan uitgerust met 'Working Comfort'

Foamplus van Storopack voortaan uitgerust met ‘Working Comfort’

storopack-foamplus-barcodereader

Dankzij een nieuwe servicesoftware voor het schuimbuffersysteem Foamplus van Storopack wordt de juiste grootte en vulling van de zak via de barcode geselecteerd. De inpakker registreert met een scanner de aanduiding op de transportverpakking en zorgt met een druk op de toets voor de aflevering van de afzonderlijke zakken die voor deze verzending nodig zijn. Tegelijkertijd ziet hij op foto’s of filmpjes op het computerscherm hoe de buffers en het te verpakken materiaal in het pakket moeten worden geplaatst. Daardoor wordt het voor nieuwe, eventueel anderstalige medewerkers veel eenvoudiger om zich in te werken. Bedienings- en gebruiksfouten zijn vrijwel uitgesloten en de productiviteit op de werkplek verhoogt.

storopack-logoAlle schuimzakken voor een pakket worden na de eerste bevestiging ofwel door een herhaalde druk op de toets ofwel automatisch afgeleverd. In de automatische modus kan het tijdsignaal vrij worden gekozen. Is een volgende verzending gelijkaardig aan de voorgaande, dan volstaat een ‘klik’ op het bedieningspaneel, opdat Foamplus de laatste sequentie van zakken herhaalt. In andere gevallen gebruikt de inpakker opnieuw de scanner.

Het Foamplus-apparaat kan indien gewenst met een touchscreen pc en barcodescanner worden geleverd. Als de noodzakelijke systeemvereisten aanwezig zijn, kunnen de technici van Storopack de nodige software echter ook op een bestaande pc en scanner installeren.

Deze installatie past perfect in de intralogistieke organisatie van ondernemingen die gebruikmaken van  barcodes bij hun verzendingen. Wanneer het Foamplus-systeem wordt ingevoerd, wordt voor elke belangrijke verpakkingstaak eerst bepaald welk soort schuimbuffers nodig zijn. Bijvoorbeeld, vier kleine zakken op de hoeken voor product A, voor product B daarentegen twee grote kussens die het te verpakken materiaal volledig omsluiten. Op dezelfde manier kan de uitrusting worden afgestemd op de afmetingen van de doos of het type verzending. De gegevens over de aard van de schuimbuffers evenals hun aantal worden via het invoersjabloon van de software opgeslagen en worden samen met de foto’s toegewezen aan de barcode van elke verpakkingstaak. Nadien kunnen op elk moment andere combinaties worden toegevoegd of afzonderlijke coëfficiënten worden aangepast.

Dit concept sluit aan bij het ‘working comfort'-concept van Storopack, gebaseerd op de stelling dat een gebruiksvriendelijke en ergonomisch verantwoorde uitrusting op de inpakplaats voor betere resultaten zorgt.

Kijk voor meer informatie op www.storopack.nl.