HomeNieuwsFoamplus Tubes van Storopack: PU-schuimkussens in serie

Foamplus Tubes van Storopack: PU-schuimkussens in serie

storopack-foamplus-1

Foamplus Tubes van Storopack zijn smalle, langwerpige kussens die met het lichte kunststofschuim polyurethaan zijn gevuld. Dit nieuwe formaat voegt aan het machinesysteem Foamplus Bagpacker een veelzijdige toepassing voor productbescherming toe. Het aantal kussens per strook kan vrij worden bepaald, evenals de grootte van de kussens en de vulhoeveelheid. Worden stukken folie helemaal zonder vulling geïntegreerd, dan worden in de verpakking slechts schuimkussens gebruikt als dat nodig is. De schuimkussens van Foamplus Tubes zijn stootvast en uiterst schokbestendig.

storopack-logoOm een pakket volledig te beschermen kunnen bijvoorbeeld twee stroken worden gecombineerd: ze worden dwars op elkaar in de lege doos gelegd, waarbij alleen de bovenste strook schuimkussens op de bodem heeft. Als het product in de doos ligt, wordt de langste strook omgevouwen, zodat de veiligheid tijdens het transport aan alle kanten is gegarandeerd.

Foamplus Tubes wordt onder meer gebruikt bij de reverse logistics van waardevolle producten zoals laptops. Omdat het gebruik voor de inpakker uiterst eenvoudig is, worden mogelijke gebruiksfouten tot een minimum beperkt en neemt het aantal klachten af. Omdat het materiaal herbruikbaar is, is Foamplus een praktisch alternatief voor de oorspronkelijke verpakking die bij de retourzending niet meer voorhanden is.

Worden de schuimkussens op voorhand geproduceerd, dan beschikken de inpakkers over een voorraad waarvan ze indien nodig gebruik kunnen maken. Worden de Foamplus Tubes op vraag geproduceerd, dan kan bij het verpakken gebruik worden gemaakt van het gegeven dat het product nog een tijdje uitzet voor het uithardt. Bovendien past het zich aan de vorm van het te verpakken product aan.

storopack-foamplus-2

Kijk voor meer informatie op www.storopack.nl.