HomeNieuwsBedrijven en personenFMI kondigt overname activiteiten branchegenoot Irmato aan

FMI kondigt overname activiteiten branchegenoot Irmato aan

Industriële dienstverlener FMI uit Bergen op Zoom heeft overeenstemming bereikt met de bewindvoerders van de in uitstel van betaling verkerende branchegenoot Irmato. FMI zal de activiteiten en een groot deel van het personeel van de Irmato machinefabrieken in Drachten, Veghel en Veldhoven overnemen en in haar bestaande activiteiten integreren. Met de overname van de activiteiten van Irmato groeit FMI naar elf vestigingen en meer dan 400 medewerkers.

FMI is vooral bekend als ontwerper en toeleverancier van hoogwaardige componenten en assemblages voor de maakindustrie. Het bedrijf heeft op dit moment een zestal productielocaties en een engineeringbureau in Noord-Brabant en de Rijnmond. Eind vorig jaar is FMI ook eigenaar geworden van Groep21, dat met twee vestigingen actief is als industriële dienstverlener in de elektrotechniek en werktuigbouw in West-Nederland.

De overname past volledig in de strategie van FMI, dat volop meedoet met de trend van consolidatie in de markt. “Irmato is sterk complementair aan ons huidige bedrijf. Het biedt technisch hooggekwalificeerde machinebouw en heeft een vooraanstaande positie in internationale markten zoals voedselverwerking, windenergie en geautomatiseerde productielijnen”, aldus René de Keijzer, CEO van FMI. “Daarnaast hebben we meerdere gemeenschappelijke klanten die we nu op een breed vlak, als één partij kunnen bedienen.”

Ook de directie van Irmato is blij met deze ontwikkeling. Henny van Doorne, directeur van Irmato, reageert: “De overgang naar FMI biedt ons en onze klanten weer rust, stabiliteit en continuïteit na een periode van veel onzekerheid.”

Kijk voor meer informatie op www.fmi-international.com.

Foto: Irmato