HomeNieuwsBedrijven en personenFMI Foodhandling en JFPT/Foodlife bundelen hun krachten

FMI Foodhandling en JFPT/Foodlife bundelen hun krachten

De industriële toeleverancier en dienstverlener FMI uit Bergen op Zoom en JFPT uit Zwolle, bekend onder de merknaam Foodlife, gaan de krachten bundelen. Dit hebben René de Keijzer, CEO van FMI, en Patrick Jansen, directeur-eigenaar van JFPT, gezamenlijk bekend gemaakt. Vanaf 1 januari 2018 gaan Foodlife en FMI Foodhandling verder onder de naam ‘Foodlife, an FMI company’. De vestiging van Foodlife in Zwolle blijft bestaan als verkoopkantoor en onderhoudslocatie. Foodlife blijft bovendien trotse dealer van GKS Packaging, FAM en Tenrit Foodtec Maschinenbau.

Het snel groeiende FMI is vooral bekend als producent van componenten, assemblages en systemen voor de maakindustrie. Met de overname van de Irmato groep eerder dit jaar heeft FMI inmiddels ook een krachtige positie verworven als leverancier van gerobotiseerde productielijnen, onder andere voor de voedselverwerkingsindustrie.

JFPT/Foodlife is een internationaal opererend, Nederlands bedrijf dat innovatieve machines ontwerpt en maakt voor de verwerking van verse groenten en fruit. De integratie met Foodlife is voor FMI een bewuste, strategische zet waarbij de activiteiten van Foodlife zullen worden gefuseerd met die van FMI Foodhandling uit Uden. “Foodlife is een prachtig bedrijf met een ijzersterke merknaam en de commerciële slagkracht waarmee we echt synergie kunnen behalen”, zegt René de Keijzer. “Bovendien sluiten de technologie, kennis en machines van Foodlife naadloos aan bij wat we vanuit FMI Foodhandling bieden. Door de krachten te bundelen kunnen we de wereldwijde markt veel breder bedienen en gezamenlijk nieuwe machines en productielijnen ontwikkelen”, aldus René de Keijzer.

Voor Foodlife is dit eveneens een mooie kans gezien hun internationale aspiraties. Patrick Jansen van JFPT: “Met het FMI concern hebben wij een partij gevonden, die qua omvang en ondernemende aanpak, voor ons de paraplu is waaronder we onze groeiambities versneld kunnen waarmaken.”

Als leverancier van merken als GKS Packaging, FAM en Tenrit Foodtec Maschinenbau blijft Foodlife haar klanten voorzien van onderdelen en service. Ook de R&D-afdeling in Schiphol-Rijk blijft gehandhaafd. De engineering en productie van machines zullen plaatsvinden op de locatie van FMI in Uden.

Kijk voor meer informatie op www.foodlife.nl.