HomeNieuwsFlora Holland gaat werken met Baletainer van Techno Trend

Flora Holland gaat werken met Baletainer van Techno Trend

flora

FloraHolland te Venlo is op 14 september gestart met de nieuwste techniek, de BaleTainer®, voor het verdichten van hun karton- en bloementray afval. De BaleTainer® is een automatische balenpers die compacte industriebalen vervaardigd met een afmeting van 1100 x 1100 x 700 mm (BxLxH) deze worden vervolgens automatisch met staaldraad afgebonden. Een kartonbaal weegt 350 kg en een baal van bloementrays weegt 320 kg.

De BaleTainer® is speciaal aangepast naar de werkwijze en dewensen van FloraHolland. Er is speciaal een trechter ontworpenomdat FloraHolland de bloemenwagens met karton- en bloemen-tray afval met een heftruck wou ledigen.  De BaleTainer® kenmerkt zich door een grote vulopening van 1250 x 2900 mm (BxL). Door middel van de geïntegreerde voor-drukinrichting wordt het materiaal getransporteerd naar 2 rotors (beide voorzien van een motor) met stalen haken die het materiaal in de perskamer trekt. Hier wordt het materiaal geperst met een druk van 160 t/m² in aparte schijven met een maximale hoogte van 70 cm. Wanneer de schijf de ingestelde hoogte bereikt zal deze uit de kamer gedrukt worden naar het afbindgedeelte. Zodra er 3 schijven (instelbaar) geproduceerd zijn worden deze automatisch samengebonden met staaldraad. Gedurende het totale traject kan de pers blijvend gevuld worden. Bij het omschakelen van materiaal wordt er 1 half/half schijf gemaakt om vervolgens weer balen te maken van èèn materiaal.

 Door deze nieuwe techniek bespaart men veel op arbeidstijd. Voorheen werden de bloementrays overgepakt van af de bloemenwagen in een balenpers om zo een baal te maken. Tevens is het baal dichtheid gestegen van 216 kg/m³ naar 378 kg/m³.  Door het karton te balen worden de transporten met 65 % naar beneden gebracht dit is weer positief voor het milieu want er wordt minder Co2 uitgestoten. De balen worden afgevoerd met een volle truck met oplegger (60 baal, ca. 21 ton).   De opbrengst van het karton zal sterk toenemen omdat de afhaler geen extra handelingskosten (over ballen) heeft met de balen van de BaleTainer®. Hij kan ze direct afzetten bij zijn eindgebruiker. Gemiddelde meer opbrengst is €  25,00 p/ton. De BaleTainer® is een uitstekend alternatief t.o.v. de  open-/ perscontainers die karton verwerken, daarnaast zijn de bloementrays uitstekend te verdichten.

Bron: DeOndernemer.nl