HomeNieuwsFlex/the Innovationlab en Ardagh ontwikkelen glazen pot voor Heinz Culinair

Flex/the Innovationlab en Ardagh ontwikkelen glazen pot voor Heinz Culinair

Heinz heeft opvallende nieuwe 300 gram potten ontwikkeld voor de Europese lancering van een range culinaire ketchupvarianten. De pot is ontworpen voor volwassen consumenten en Heinz wil met de schepbare ketchup een nieuwe manier van het consumeren van ketchup introduceren. Hiervoor heeft het bedrijf samengewerkt met Flex/the Innovationlab en Ardagh Group. Flex/the Innovationlab heeft gezorgd voor een realistisch prototype, dat als basis heeft gediend voor het productontwikkelingsteam van Ardagh voor het produceren van de mallen die in het productieproces van de glazen potten zijn gebruikt.

Ardagh heeft in de AGN gietijzeren mallen speciale ontwerpfeatures gebruikt om undercuts te voorkomen. Verder heeft het bedrijf een nieuwe aanpak ontwikkeld voor het vasthouden van de mallen, waardoor dit niet meer door mensen hoeft te gebeuren en zo de levensduur van de mallen wordt verlengd. Bovendien heeft de pot volledige debossing, met daar omheen een opvallende shrink sleeve.

Volgens senior brand manager van Heinz Emma Rumble heeft Heinz tot doel om “consumenten bij iedere maaltijd van Heinz te laten genieten en met deze nieuwe pot kunnen consumenten eenvoudigweg ketchup met een lepel opscheppen en er vaker van genieten”.

Kijk voor meer informatie op www.flex.nl en/of www.ardaghgroup.com.