HomeMachinesEtiketteren en printenFlexodruk bij ViV ontwikkelt zich snel

Flexodruk bij ViV ontwikkelt zich snel

viv-logoHet besluit van ViV om zich te specialiseren in hoogwaardige flexodruk voor flexibele foodverpakkingen blijkt een schot in de roos. In de zomer van 2008 investeerde ViV in een volledig automatische achtkleuren Comexi flexopers. Ook installeerde het bedrijf een compleet nieuwe productiestraat voor het digitaal belichten en automatisch produceren van drukplaten en sleeves.

“Deze nieuwe drukpers bleek zo snel en efficiënt dat hij dezelfde productie kon maken als de vier op dat moment in gebruik zijnde flexodrukmachines”, zo blikt directeur Weinand van Kesteren terug. Hij vervolgt: “Om het drukvoorbereidingstraject sterk te verkorten, richtte ik samen met mijn broer in 2009 een nieuw bedrijf op. Deze onderneming focust zich op de lithografie voor flexo, heet Flexo Prepress Company en is gevestigd in Oldenzaal.”

De dochteronderneming verzorgt alle lithografie voor ViV. “Dit betekent zeer korte communicatielijnen waarbij de designers van onze opdrachtgevers vaak direct contact hebben met onze lithograaf. Een goedgekeurde pdf is binnen enkele dagen gelithografeerd. De digitale bestanden worden vervolgens bij ViV op de server gezet om de productie van polymeerplaten of sleeves te starten.” ViV beschikt over een grote voorraad standaard folies als BOPP coex, gecoate films, PET, BOPA en PE/EVOH/PE in diverse diktes en maten. “Verder houden we voor vaste afnemers klantspecifieke folies op voorraad aan. Dankzij deze werkwijze kunnen we compleet nieuwe referenties binnen enkele weken leveren. Deze werkwijze zorgde er voor dat onze omzet in de voedingsmiddelenindustrie de afgelopen twee jaar is geëxplodeerd”, meldt Van Kesteren.

De ontwikkelingen bij ViV vormen de reden voor het besluit eind 2010 om nog een pers aan te schaffen. In september dit jaar komt er een volledig automatische nieuwe tienkleuren flexodrukmachine. Ook een tweede lamineermachine en oplosmiddelen terugwininstallatie worden geïnstalleerd. De directeur: “Het grote aantal (nieuwe) klanten dat steeds meer referenties door ons laat bedrukken, gaf ons het vertrouwen om de laatste twee jaar voor ruim zes miljoen euro te investeren in de allernieuwste (druk) technieken. Ik durf te stellen dat wij over Nederlands modernste flexodrukkerij beschikken.”

Kijk voor meer informatie op www.viv.nl.

Bron: Consudel/AGF.nl