HomeNieuwsFlevostar sinds het eerste uur klant van Manter

Flevostar sinds het eerste uur klant van Manter

Jaap Kodde, eigenaar van het aardappelhandelshuis Flevostar uit Dronten, is al sinds het eerste uur klant van Manter. Hij is vooral gecharmeerd van het creatieve meedenken en de snelle service, “die passen me goed”. Zelfs zo goed, dat Manter veel machines bij Kodde uittest voordat ze de praktijk in gaan. Jaap Kodde is al klant van Manter sinds 1996. In 1991 heeft hij zijn akkerbouwbedrijf namelijk uitgebreid met een aardappelhandelstak.

Hij koos er bij die stap direct voor, om zich met zijn aardappelhandel positief in de markt te onderscheiden. Dit door het exclusief leveren van kwaliteitsaardappelen. Aangezien Kodde kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, ging hij ook op zoek naar machines met kwaliteit.

En zo kwam hij bij Manter terecht. De eerste aanschaf was de Manter 10000 weger. Na tien jaar trouwe en probleemloze dienst is deze machine in 2006 vervangen door een modernere versie, de Manter 12.000 XL. Vooral de hogere capaciteit is de reden dat Kodde de machine heeft ingeruild. Nu hij deze snelle weger heeft, kan hij zijn bedrijfsactiviteiten nog beter uitvoeren. Een aantal jaren geleden heeft Kodde zijn activiteiten namelijk verbreed. Hij levert zijn aardappelen niet alleen meer af in Nederland, maar ze gaan nu ook de grens over.

Zijn doel daarbij is een dienstverlenende organisatie te zijn die snel en goed op afroep kan inpakken. Vandaar de behoefte aan een snelle Manter 12.000 XL. Deze machine verpakt zakken tot en met 25 kilogram in een handomdraai. Naast de 12.000 XL heeft Kodde ook de Manter RSB-M in gebruik. Met deze volautomatische zakkenvuller kan hij zijn kwaliteitsaardappelen netjes en onbeschadigd afleveren.

Manter Baler uitgetest “Ik ben geen snelle koper. Ik moet er een goed gevoel bij hebben”, zo omschrijft Kodde zijn handelswijze bij de aankoop van machines. Dat goede gevoel heeft hij bij Manter al snel gevonden. “Het creatieve meedenken en de snelle service passen me goed.” Zelfs zo goed dat Manter vandaag de dag veel machines bij Kodde komt testen alvorens ze de praktijk in gaan. Een voorbeeld van een machine die Kodde momenteel uittest is de Manter Baler.

Hierbij wil hij het logistieke proces zo inrichten, dat een man alle handelingen van het verpakken en in omzakken doen, kan uitvoeren. Momenteel test Flevostar het automatisch verwerken van 2,5 en 5 kilozakken met de Manter Baler uit. Hierbij verpakt de Manter Baler-machine 4 zakken van 5 kilogram of 8 zakken van 2,5 kilogram in een omzak. Kodde ziet vooral in de export kansen om met deze machine meer klanten te bedienen.

Samen met Manter is hij bezig deze techniek verder te verfijnen. “In alle exportmarkten zie ik dat klanten meer eisen gaan stellen aan consumptieaardappelen. Door keurig geteelde aardappelen ook netjes te wegen en te verpakken, groeit onze klantenkring gestaag”, vertelt de enthousiaste aardappelhandelaar in zijn bedrijf te Dronten.

Kijk voor meer informatie op www.manter.com

Bron: Nieuwsbrief Manter/AGF.nl