HomeMachinesPrimair verpakkenFinse universiteit doet onderzoek met flexibele machine van GKS Packaging

Finse universiteit doet onderzoek met flexibele machine van GKS Packaging

De Technische Universiteit Lappeenranta (LUT) in de gelijknamige Finse stad heeft voor hun laboratorium onlangs een verticale vorm-, vul- en sluitmachine van het type GKS Compack CP350 Plus aangeschaft. De onderzoekgroep Verpakkingstechnologie daar doet onder andere onderzoek naar duurzame verpakkingsoplossingen.

De CP350 van GKS Packaging is een aanvulling op de moderne onderzoeks- en onderwijsomgeving van LUT. “We gebruiken de machine voor onderzoeksdoeleinden en wilden daarom investeren in een flexibele machine met veel verschillende mogelijkheden”, zegt Ville Leminen, hoogleraar Verpakkingstechnologie bij LUT.

Vanwege zijn lage hoogte en kleine voetafdruk is de machine zeer veelzijdig, zowel in kleine productiegebieden als in industriële omgevingen. Naast het werken met verschillende weeg- en doseersystemen is de CP350 Plus ook zeer geschikt voor het handmatig afvullen en vervolgens automatisch verpakken.

Met veel verschillende mogelijkheden in verpakkingsgroottes (75 tot 350 mm zakbreedte en onbeperkte zaklengte) en een capaciteit tot 40 zakken per minuut kan deze machine in een grote verscheidenheid aan verpakkingssituaties worden gebruikt. In de standaardconfiguratie produceert de CP350 Plus zogenaamde pillow bags, maar optioneel kan de machine ook stazakken produceren.

www.gkspackaging.com