HomeThema'sEmpack Brussel 2012Fill-Pack realiseert volledige afvullijn voor demodagen Chemcopack-Katoennatie

Fill-Pack realiseert volledige afvullijn voor demodagen Chemcopack-Katoennatie

Machine integrator Fill-Pack uit Antwerpen en partner EFM uit Roelofarendsveen hielpen mee aan de realisatie van de demodagen bij klant Chemcopack-Katoennatie te Antwerpen. Chemcopack is onderdeel van Katoennatie en is de afdeling die instaat voor het in loon verpakken van chemische producten in kleinverpakkingen, bulk-en containerverpakking etc. Fill-Pack is machine integrator en gespecialiseerd in de installatie van volledige vul- en verpakkingslijnen in zowel de food als de non-food sector.
EFM is het grootste constructiebedrijf in Nederland op het vlak van rechtlijnige afvullijnen.

Op vrijdag 24 augustus 2012 werd ons door de plant manager Filip Kockx van Chemcopack gevraagd of we een demo afvullijn zouden kunnen plaatsen tegen 12 september 2012. Hun doel was deze te tonen tijdens hun speciale seminariedagen in de Chemcopack fabriek, gesitueerd in het hartje van de Antwerpse haven in de Katoen Natie site. Dit gaf ons dus twee en een halve week om dit voor te bereiden en te realiseren. Een uitdaging die we graag aangingen.

In samenwerking met onze partner EFM realiseerde Fill-Pack een volledige afvullijn voorzien van een automatische unscrambler, een Monoblock systeem uitgerust met een vierkops flow meter vuller en een automatische 1 kops sluiter, en een vol automatisch etiketteersysteem. Het geheel kan een groot aantal verschillende types en volumes van flessen aan. De installatie werd voorzien voor een 1 liter cilindrische fles met schroefdopsluiting en kan een capaciteit aan van 2.000 flessen per uur.

Specifieke details van de machines

De unscrambler is verkrijgbaar in 5 modellen afhankelijk van de te verwerken vormen en volumes van de flessen. Mogelijke opties zijn een volledig afgesloten systeem en een camera oriëntatie systeem om de vulmonden in de juiste richting te plaatsen alvorens het Monoblock systeem in te gaan.

Het Monoblock afvulsysteem is voorzien van vier Magflow Endress & Hauser flowmeters en uitgerust met vier op- en neergaande vullansen voor bodem of spiegelvulling maar kan ook met topfill afvullansen, dit is afhankelijk van de producten en verpakkingen. Het systeem werd voorzien van een hoge druk toevoerpomp zodat zowel als en viskeuze producten kunnen afgevuld worden. De automatische sluiter is gemonteerd met een horizontale doppentoevoergoot en de doppensorteerder wordt gevoed door middel van een doppenelevator.

Het dubbelzijdige etiketteersysteem verwerkt de cilindrische flessen met een rondom etiket maar is ook voorzien om ovale en rechthoekige verpakkingen aan te kunnen. De afgewerkte flessen worden opgevangen door een roterende buffertafel.

Deze systemen kunnen het hele jaar bekeken en getest worden na afspraak met Fill-Pack. Fill-Pack neemt deel aan de Empack beurs te Brussel op 26 en 27 september. EFM neemt deel aan Macropak te Utrecht op 2 t/m 5 oktober.

Empack Brussel 2012 – Stand F011

Macropak 2012 – Hal 7 – Stand F072

Kijk voor meer informatie op www.fill-pack.be of stuur een e-mail naar info@fill-pack.be.