HomeDossiersDuurzaamheidF&F Verpakkingen introduceert milieuvriendelijke tas

F&F Verpakkingen introduceert milieuvriendelijke tas

ff-tas

De alsmaar groeiende afvalberg en de toenemende papierschaarste schreeuwen om innovatieve oplossingen. Als alternatief voor de traditionele plastic en papieren draagtassen introduceert F&F verpakkingen uit Harderwijk daarom de ZeroTree Bag: volgens de producent de milieuvriendelijkste tas van Nederland.

ff-logoDe ZeroTree Bags zijn luxe tassen met een lederachtige uitstraling gemaakt van abacavezels, gras en organisch groenafval. F&F Verpakkingen is officieel ZeroTree dealer en heeft het recht voor de wereldwijde verkoop. In eerste instantie richt Aart Foppen van F&F Verpakkingen op Europa, maar uit de Verenigde Staten, Engeland en Canada is ook serieuze belangstelling getoond.

Natuurproduct

“Steeds meer mode-, sportzaken en schoenwinkel vragen om milieuvriendelijke tassen”, vertelt Aart Foppen. “Onze ZeroTree Bag is ontzettend groen. Het is een ecologisch verantwoord natuurproduct waar geen boom gekapt voor hoeft te worden. De tassen hebben bovendien een luxueuze en exclusieve uitstraling. Stuk voor stuk zijn ze handgemaakt, voorzien van stiksels en via een zeefdrukprocedé zijn logo’s en andere bedrukkingen aan te brengen. Ook in de kleur wit!” De ZeroTree tassen zijn in alle mogelijke kleuren en papierstructuren verkrijgbaar, en afgewerkt met stiksels op maat en naar wens maakbaar. Aart Foppen: “We kunnen de ZeroTree draagtassen al in een oplage van slecht driehonderd stuks leveren. Hiervoor hebben we een standaard voorraad assortiment draagtassen samengesteld. Inclusief bedrukking kunnen we deze tassen binnen twee weken leveren.”

De wortels van ZeroTree Bags liggen in het Verre Oosten. “Een klein jaar geleden kwam ik in contact met een Italiaanse ondernemer op de Filippijnen. Van de vezels van de abacaplant – familie van de bananenplan – ontwikkelde hij jaren geleden de fabricage van vellen papier. Samen kwamen we op het idee om hier tassen van de creëren. Inmiddels heeft hij het procedé verder ontwikkeld en wordt ook papier vervaardigd uit gras en uit organisch groenafval”, aldus Aart Foppen.

Maatschappelijke waarde

In de Filippijnse fabriek werken momenteel al honderden mensen en de boeren op de abacaplantages zijn verzekerd van een goede boterham. Na een eerste groeitijd van anderhalf jaar is iedere drie maanden een oogst mogelijk. Van de vezels wordt pulp gemaakt en vervolgens handgeschept papier. “Ieder vel is uniek en met natuurlijke pigmentstoffen krijgt het papier en dus ook de tas iedere kleur naar wens”, legt Aart Foppen uit. “Het mooie van ZeroTree Bags is niet alleen het groene, ecologische karakter, maar ook de maatschappelijke waarde. Voor een arm land als de Filippijnen betekent dit een flinke stimulans voor de werkgelegenheid en voor velen de zekerheid van een menswaardig bestaan.”

F&F Verpakkingen

De milieuvriendelijkste draagtas ter wereld past volledig in de strategie van F&F Verpakkingen. Sinds de oprichting in 1996 ontwikkelt de onderneming constant noviteiten op tassengebied. In Nederland, Europa en het Verre Oosten beschikt F&F Verpakkingen over een grote diversiteit aan fabrikanten. Naast draagtassen worden ook andere bedrukte verpakkingen als luxe geschenkdozen, vloeipapier en cadeaupapier geleverd.

Kijk voor meer informatie op www.fenfverpakkingen.nl.

Bron: Fashion United