HomeMachinesAandrijven en besturenFesto tevreden ondanks crisis

Festo tevreden ondanks crisis

festo

Festo realiseerde ondanks de merkbare neergang van de wereldeconomie en dan met name in de machine-bouw een omzet van meer dan 1,3 miljard euro. Dat is nog altijd ruim minder dan de 1,7 miljard van het daaraan voorafgaande jaar, maar de daling was minder dan de wereldwijde terug-gang in de industriele automatisering, zodat het bedrijf wel marktaandeel heeft gewonnen.

festo-logoHet boekjaar 2010 is een stuk beter begonnen, en als deze trend zich voortzet zal de onder-neming in 2010 tussen 9% en 12% in omzet groeien. Door flexibel in te spelen uit vragen uit de markt en door 9,5% van de omzet te besteden aan onderzoek en ontwikkeling, verwacht de onderneming sterker uit de crisis te komen.

Festo slaagde er in het aantal medewerkers te stabiliseren op 13.500, waardoor het opgebouwde kennis kon bewaren. Met 75 nieuwe producten en enkele ‘Future Concepts' toonde het bedrijf op de Hannover Messe aan dat het actief is op belangrijke groeimarkten als veiligheid, intelligente mechatronica, bionische handling- en grijpertechnologie, energetisch rendement en ‘groene' productie.

Lange adem

“Festo streeft als familiebedrijf naar continuiteit. Met name in crisistijden pakt dat positief uit en helpt ons in de actuele situatie. Wij hebben de kracht en de lange adem om verder te investeren in de toekomst en de juiste wegen voor de komende jaren in te slaan”, aldus Dr. Eberhard Veit, ‘Vorstandsvorsitzender' van Festo AG & Co KG (foto). Met name een sterkere betrokkenheid bij de klanten in de groeiregio’s Azie en Amerika vormen grote uitdagingen voor het concern.

Ondanks de crisis blijft het bedrijf investeren in onderzoek en ontwikkeling. Die richten zich momenteel vooral op de samenwerking tussen mens en machine, energetisch rendement, bedieningscomfort, beschikbaarheid en veiligheid.

Verder investeert het bedrijf in zijn Bionic Learning Network en Future Concepts als platform om nieuwe producten of productideeen te zoeken en om op beurzen zoals de Hannover Messe in dialoog te komen met klanten.

Kijk voor meer informatie op www.festo.nl.

Bron: AT-Aandrijftechniek
Foto: Festo