HomeNieuwsFANUC’s nieuwste aanwinsten voor Pick, Pack en Palletising

FANUC’s nieuwste aanwinsten voor Pick, Pack en Palletising

funac

Automatisering speelt in de voedingsindustrie steeds vaker een belangrijkere rol; het levert immers een concurrentievoordeel op. Robots worden frequenter ingezet in tal van applicaties. Als marktleider is FANUC Robotics sterk in het robotiseren van de populaire 3P’s. In de voedingsindustrie worden een aantal belangrijke voorwaarden geëist; zo is o.a. hygiëne van primordiaal belang. FANUC Robotics heeft in zijn uitgebreid assortiment, robots die geschikt zijn om zowel primary als secondary voeding te hanteren.

Pick & Pack

De volledige LR Mate 200iC reeks word gekenmerkt door een compacte en slanke robotbouw met kleine robotvoet. Dit maakt de hen zeer populair omdat ze makkelijk in beperkte ruimtes optimaal kunnen presteren alsook kunnen ingebouwd worden in machines. Tot voor kort bestond deze serie uit een Standaard, Long Arm, Clean Room en Wash Proof robottype. Nu is deze succesvolle mini-robot ook te verkrijgen in een Food variant: LR Mate 200iC/5F.

  • Max. Payload: 5kg
  • Max werkbereik: 711mm

De M-430iA foodserie heeft zijn succes reeds bewezen in de voedingsindustrie en werd reeds uitgeroepen tot “Robot of the Year” door de Japanse minister van Economie. De reeks bestond uit robots die aan de pols een gewicht konden hanteren van 2kg. Dit is nu toegenomen tot 4kg dankzij de nieuwe uitvoering: M-430iA/4FH. De robots zijn geschikt voor Primary als Secondary voeding daar ze enkel over voedingsvet beschikken en de robotpols zelfs vetvrij is. Ze zijn volledig IP 67 en hebben een holle robotarm waar lucht- en elektrische kabels doorlopen. Zowel de LR Mate 200iC serie als de M-430iA serie kunnen op vloer, plafond als muur gemonteerd worden. Voor grotere payloads kan u de M-420iA of de M-710iC serie inzetten. Beide beschikken over een Secondary Food uitvoering; de eerste heeft een payload tot 40kg de andere 50 of 70kg.

funac2

Palletising

FANUC’s “top-of-the-line” palletiseerserie werd recent uitgebreid met een 700kg uitvoering: M-410iB/700. De succesvolle palletiseerreeks bestond reeds uit een 160kg, 300kg en 450kg model. Vanaf heden is dus 490.000kg/uur palletiseren mogelijk. De 4 types worden gekenmerkt door een holle pols die een binnendiameter heeft van 60mm wat de bekabeling van de robottool naar de robot sterk vereenvoudigd. Hun werkbereik is meer dan 3 meter en standaard worden deze palletiseerrobots op een sokkel geleverd.

funac-logoVoor meer informatie:
FANUC Robotics Benelux

Intercity Business Park
Generaal De Wittelaan 15
B- 2800 Mechelen
T: +32 (0)15 20 71 57
F: +32 (0)15 20 71 92
www.fanucrobotics.be
info@funacrobotics.be