Home Nieuws Beurzen en evenementen FACHPACK bereidt zich voor op zowel fysiek als digitaal evenement

FACHPACK bereidt zich voor op zowel fysiek als digitaal evenement

FACHPACK, de Europese verpakkingsvakbeurs vindt plaats in lijn met het reguliere programma van 28 tot 30 september 2021. Hetzij ter plaatse in het expositiecentrum van Neurenberg met een digitale add-on of als een puur digitaal evenement. “Om flexibel en op korte termijn op de pandemische situatie te kunnen reageren, hebben we een dual-track evenementconcept bedacht waarmee onze klanten en wij betrouwbaar vooruit kunnen plannen voor FACHPACK 2021”, legt Heike Slotta, Executive Director bij NürnbergMesse, uit.

Concreet zal het dual-track beursconcept voor FACHPACK de volgende vorm aannemen. Track 1 zal focussen op FACHPACK 2021 als een fysiek evenement met een doordacht hygiëneconcept en een nieuwe digitale add-on, zodat ook bezoekers getroffen door reisbeperkingen kunnen deelnemen. “Indien nodig vanwege de pandemische situatie, schakelen we over naar Track 2 en bieden we de verpakkingssector een puur digitaal evenement met nieuwe en spannende features. Dit betekent dat we op alle eventualiteiten zijn voorbereid en kunnen garanderen dat de verpakkingsgemeenschap eind september haar langverwachte bijeenkomst zal hebben”, vervolgt Slotta.

De voorbereidingen voor de beurs zijn in volle gang. Het team van FACHPACK bereidt zich momenteel op de gebruikelijke manier voor op het fysieke evenement door het plannen van de opzet van de beurshallen met de 860 momenteel geregistreerde bedrijven, het creëren van een aantrekkelijk ondersteunend programma en het ontwikkelen van een uitgebreid hygiëneconcept waarmee exposanten en bezoekers veilig kunnen deelnemen.

Tegelijkertijd ontwikkelt het team een ​​digitaal platform genaamd myFACHPACK. Dit biedt extra voordelen voor de exposanten en bezoekers van FACHPACK, zoals gerichte en spontane online matchmaking en netwerken. Er worden gepersonaliseerde contactsuggesties gedaan op basis van zoekopdrachten van exposanten of producten en persoonlijke interesses. Daarnaast wordt het gevarieerde programma van presentaties op de beurs live gestreamd. Op alle drie de beursdagen bieden de drie forums PACKBOX, TECHBOX en INNOVATIONBOX keynote speeches, presentaties en paneldiscussies, die ook na het evenement beschikbaar zullen zijn. De product- en bedrijfsinformatie die op de fysieke beursstands wordt getoond, wordt aangevuld met digitaal materiaal op het myFACHPACK-platform. Exposantenprofielen worden versterkt door nieuwe functies zoals video's, chats, virtuele vergaderruimten, lezingen of presentaties. Op deze manier worden de voordelen van het fysieke evenement op passende wijze uitgebreid met moderne digitale tools.

www.fachpack.com