HomeNieuwsBedrijven en personenFaber Halbertsma Groep slaat slag in Duitsland

Faber Halbertsma Groep slaat slag in Duitsland

Faber Halbertsma Groep, de grootste palletproducent en het op één na grootste bedrijf voor palletpooling in Europa, maakt de overname bekend van PAKi, de Duitse marktleider op het gebied van palletpooling. Hiermee versterkt het familiebedrijf uit Eck en Wiel haar positie op de Europese markt. De overname markeert bovendien een belangrijke stap in de internationale groeiambitie van Faber Halbertsma Groep.

fhg-logoHet in Ennepetal, Duitsland gevestigde PAKi organiseert al ruim 35 jaar met meer dan honderd specialisten, tienduizend depots en meer dan 2 miljoen pallets in omloop de logistieke services voor pallets en boxen in heel Europa. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van de modernste (internet-) technologie. PAKi zorgt ervoor dat haar klanten in industrie, handel en transport elke gewenste ladingdrager van gewenste kwaliteit op ieder gewenst tijdstip en locatie gemakkelijk en snel beschikbaar hebben. Hiermee genereert het bedrijf een jaarlijks groeiende omzet die in 2011 ongeveer 40 miljoen Euro bedroeg.

Faber Halbertsma Groep doet de overname onder een nieuwe vlag, FHG, waaronder alle dochterbedrijven van de groep vallen. Als gevolg hiervan zal PAKi vanaf heden FHG PAKi gaan heten. Evenals de overname van PAKi maakt de nieuwe naam deel uit van FHG’s positionering als full line supplier. FHG verkoopt, verhuurt, repareert en verhandelt pallets en kan afhankelijk van de supply chain waarin de klant opereert iedere combinatie van producten en diensten bieden. Alle dochterbedrijven zullen in de toekomst herkenbaar zijn door het nieuwe logo.

Ingrid Faber, CEO van Faber Halbertsma Groep is gelukkig met de overeenkomst: “De overname van PAKi is een belangrijke stap in onze groeistrategie om ons Europese netwerk verder uit te bouwen en te verstevigen. De pooling activiteiten en het uitgebreide netwerk van PAKi in de Europese markt vormen een completerende aanvulling op de internationale poolingactiviteiten van Faber Halbertsma Groep. Hierdoor kunnen wij onze diensten nog breder aanbieden”.

Christian Kühnhold, CEO van PAKi: “We zijn verheugd met de groei van het marktbereik van PAKi. Deze acquisitie door FHG waarbij het management van PAKi behouden blijft, biedt ons de mogelijkheid onze dienstverlening aan te bieden in een substantieel grotere markt. Doordat onze producten en diensten complementair zijn aan die van FHG, zal de grotere groep een sterkere positie krijgen.”
Om optimaal gebruik te kunnen maken van de synergievoordelen zal Christian Kühnhold per direct toetreden tot de groepsdirectie van FHG.

Kijk voor meer informatie op www.fhg.nl.