HomeNieuwsBeurzen en evenementenExposanten pakken uit op Empack en Packaging Innovations in Mechelen

Exposanten pakken uit op Empack en Packaging Innovations in Mechelen

Op 11 en 12 oktober pakten in de Nekkerhal in Mechelen meer dan 175 exposanten uit voor het innovatieve dubbelevent voor de Belgische verpakkingsbranche: Empack en Packaging Innovations. “Als organisator van vakbeurzen zoeken we continu naar manieren om onze bezoekers een totaalervaring te garanderen. Empack en Packaging Innovations waren opnieuw een informatieplatform waar elke verpakkingsprofessional heel wat inspiratie en nieuwe inzichten kon opdoen”, blikt Karen Rammeloo, Marketing Event Manager bij beursorganisator Easyfairs, terug.

Naast de waaier aan exposanten toonde ook het randprogramma dat de bezoekers van Empack en Packaging Innovations een totaalervaring konden verwachten. Via specifieke routes ontdekten bezoekers gericht innovatieve oplossingen. Daarnaast voorzag Easyfairs ook drie zones die zich op één bepaald thema concentreerden. Zo stond de Green Village in het teken van duurzame verpakkingen, innovaties en materialen, focuste het Machine Safety Plaza op de automatisering van verpakkingslijnen en gerelateerde veiligheidsoplossingen en stonden tot slot rond het Food Pack Terrace de bedrijven gecentraliseerd die een schakel vormen in de verpakkingsketen van de voedingsindustrie.

Een nieuwigheid was de tentoonstelling van een tiental winnaars van de Pentawards 2017, een mondiale wedstrijd voor iedereen die met de creatie of marketing van verpakkingen bezig is. Naar goede gewoonte deed Easyfairs ook op Empack en Packaging Innovations zijn reputatie van informatieverlener eer aan. In elk van de twee theaters werd op beide beursdagen een actueel thema behandeld: Design & Branding, Sustainability, Industry 4.0 en Food.

Het team van Pack Online was er natuurlijk ook weer bij. Afgezien van de verontwaardiging onder de bezoekers over het moeten betalen voor het toiletbezoek en het bekende geluid dat het natuurlijk altijd drukker mag zijn, gonsde het vooral van de positieve geluiden op de beursvloer. Een groot deel van de exposanten gaf aan de voorkeur te geven aan Mechelen boven Brussel als locatie en in ieder geval gevoelsmatig meer Nederlanders te hebben gesproken dan in Brussel, terwijl de Franstaligen zich niet tegen leken te laten houden door de extra reisafstand naar het Vlaamse Mechelen.

Klik hier voor onze fotoreportage van Empack en Packaging Innovations…

Kijk voor meer informatie op www.empack.be en/of www.packaging-innovations.be.