HomeNieuwsBeurzen en evenementenExperts behandelen actuele thema's tijdens inspirerende seminars

Experts behandelen actuele thema’s tijdens inspirerende seminars

Empack en Packaging Innovations, het innovatieve dubbelevent voor de Belgische verpakkingbranche dat plaatsvindt op 11 en 12 oktober, is een knowledge forum en community event waar u als insider niet afwezig kan blijven. Zoals u gewend bent doet Easyfairs zijn reputatie van informatieverlener alle eer aan. In elk van de twee theaters wordt op beide beursdagen een actueel thema behandeld. Neem gratis deel aan deze inspirerende seminaries gegeven door experts uit de sector.

Design & Branding

Op woensdag staat het Packaging Innovations Theatre volledig in het teken van Design & Branding. Zo komt onder andere verpakkingsgoeroe Rowland Heming spreken over ‘Sell by Design: Building a brand packaging design that sells'. Met meer dan 45 jaar ervaring in verpakkingsdesign doorheen heel Europa, is het zijn missie om marketeers en designers te helpen om meer waardering voor de kracht en effectiviteit van verpakkingsdesign te krijgen. Jasper Scheir van Haystack praat over ‘Measuring packaging effectiveness and shelf impact': hoe valt uw verpakking op in het schap bij de klant? In dit seminarie deelt Jasper een aantal basisprincipes over pack and shelf effectiveness en hoe marktonderzoek kan bijdragen tot het maximaliseren van de impact op het gedrag van klanten.

Sustainability

Op donderdag staat dit theater in het teken van Sustainability. Onder andere Patrick Gerritsen (Bio4Pack) geeft een presentatie over de verschillende mogelijkheden van sustainable verpakkingen. Patrick is één van de mensen van het eerste uur van composteerbare en sustainable verpakkingen. Bovendien geeft Willem van Veen (inDUfed) een presentatie over papier -en kartonverpakking als volledig circulaire materialen.

Industry 4.0

In het tweede theater, het Empack theater, komt op woensdag Industry 4.0 aan bod. Rik Vanhevel van Sirris maakt het publiek vertrouwd met de zes sleutelvaardigheden waarover bedrijven moeten beschikken om als factory of the future een plaats te hebben in een sterke, duurzame maakindustrie. Filip Tuypens (FANUC) richt de schijnwerpers op de trends in de industriële robotica. Staf Seurinck (ABB) deelt wat er zoal zit aan te komen op vlak van digitale oplossingen & diensten en Manfred van der Voort van ICR3ATE | Digital Makers Lab schetst een actueel en breed beeld van de techniek achter IoT.

Food

Tot slot heeft Food ook weer een groot aandeel in het seminarieprogramma. Dit thema wordt op donderdag in het Empack theater onder de loep genomen. Mike Vanderroost van Pack4Food vertelt ons meer over ‘het internet der verpakkingen'. Hij gaat dieper in op de huidige ontwikkelingen en uitdagingen van nieuwe, responsieve verpakkingssystemen en de gestage uitrol van draadloze met specifieke focus op de voedingsindustrie. Bart De Ketelaere van MeBioS (KULeuven) toont in zijn presentatie de belangrijkste resultaten van het grote EU-project ‘PicknPack'. Het PicknPack-concept biedt de voedingsindustrie de voordelen van automatisering in combinatie met het unieke vermogen om aan te passen aan het product en de batchgrootte bij de hand.

Zoals u ziet, wordt Empack en Packaging Innovations dus opnieuw een informatieplatform waar elke verpakkingsprofessional heel wat inspiratie en nieuwe inzichten kan opdoen. Een seminarie volgen? Registreer u voor de beurs met uw persoonlijke registratiecode 250000 en schrijf u meteen ook in voor de seminaries die u wil volgen. Registratie is verplicht.

Kijk voor meer informatie op www.empack.be en/of www.packaging-innovations.be.