Home Nieuws Bedrijven en personen EVC specialiseert zich in realiseren ergonomische werkomgeving

EVC specialiseert zich in realiseren ergonomische werkomgeving

EVC is naast het optimaal inrichten van een inpakafdeling ook gespecialiseerd in het realiseren van een ergonomische werkomgeving voor magazijnmedewerkers. Er komt steeds meer aandacht voor vermoeidheidsverschijnselen bij medewerkers die staand werk verrichten. De anti-vermoeidheidsmat is de ideale oplossing voor vermindering van de vermoeidheid. Professor dr. Redha Taiar benadrukt dat er zonder deze mat een balansstoornis ontstaat, die versterkt wordt door herhaling en andere werk gerelateerde beperkingen. Deze onbalans is erg schadelijk voor het menselijk lichaam. Het gebruik van antivermoeidheidsmatten herstelt de balans en zorgt dat pijn substantieel verzacht wordt.

Langdurig staan veroorzaakt ongemak in de benen, maar kan ook zorgen voor vervelende onderrugklachten. Antivermoeidheidsmatten zijn ontworpen om het lichaam op een natuurlijk en onwaarneembare manier te laten bewegen, wat subtiele impulsen van de kuit- en beenspieren stimuleert. Dit versterkt de doorbloeding en voorkomt stagnatie in de aderen waardoor vermoeidheidsverschijnselen langer uitblijven.

Nog meer dan voorheen wordt er aandacht gegeven aan ergonomisch werken. Zo worden er door bedrijven Arboregels opgesteld en worden er oplossingen gezocht voor aanhoudende fysieke klachten van medewerkers. De werkplek wordt onderzocht door een ergonoom en er worden ergonomische producten aangeschaft. Een anti-vermoeidheidsmat is een ergonomisch product wat fysieke problemen kan voorkomen. Door hier slim gebruik van te maken verbetert uw ergonomie wat uiteindelijk leidt tot minder ongelukken waardoor de algemene productiviteit weer toeneemt.

Staan op een harde vloer kan verschillende problemen veroorzaken. Door gebruik te maken van anti-vermoeidheidsmatten is het mogelijk om medewerkers op een zachte ondergrond te laten staan. Dat voelt absoluut fijner dan een harde magazijnvloer. Het verend effect van de mat zorgt bovendien voor microbewegingen van de voet, wat bloedopeenhoping in de benen vermindert. Het is ook mogelijk dat de vloermat bescherming biedt bij koude/ klamme of gladde omstandigheden. Hiervoor zijn speciale werkplaatsmatten ontworpen. Door het uitgebreide assortiment is er altijd een geschikte mat voor uw werkomgeving.

www.evc-verpakking.nl