HomeThema'sInterpack 2011Europese vereniging voor metalen verpakkingen Empac neemt deel aan Interpack 2011

Europese vereniging voor metalen verpakkingen Empac neemt deel aan Interpack 2011

empac-logoDe Europese vereniging voor metalen verpakkingen Empac, die de belangen van blikproducenten in Europa vertegenwoordigt, neemt met het Metal Packaging Plaza deel aan de Interpack 2011. Deze internationale verpakkingenbeurs wordt gehouden van 12 t/m 18 mei a.s. in Düsseldorf (Duitsland).

Interpack is wereldwijd één van de grootste verpakkingenbeurzen en wordt iedere drie jaar georganiseerd door de Messe Düsseldorf. Een nieuw onderdeel van de vakbeurs is het Metal Packaging Plaza, een interactieve presentatie waarin de belangrijkste voordelen van metalen verpakkingen centraal staan: duurzaamheid, innovatie, veiligheid en gemak. Het plaza wordt het belangrijkste informatieplatform en ontmoetingspunt voor de internationale industrie voor metalen verpakkingen, toeleveranciers, afnemers en de media.

Het plaza bevindt zich centraal in hal 11 en biedt ruimte voor informele ontvangsten en kennisoverdracht over metalen verpakkingen en de voordelen en mogelijkheden daarvan. Het belangrijkste thema daarbij is duurzaamheid; een onderwerp dat bij alle betrokken partijen hoog op de agenda staat. Op het plaza worden dagelijks om 12.00 en 16.00 uur presentaties verzorgd. Gedetailleerde informatie hierover zal binnenkort bekend worden gemaakt. Daarnaast biedt het 200 m2 grote plaza ontmoetingspunten en zijn er een presentatieruimte en een loungebar. Op het plaza zijn nationale verenigingen van metalen verpakkingen uit alle delen van Europa vertegenwoordigd met iedere dag een andere vereniging.

Empac vertegenwoordigt de metaalverpakkingsindustrie in Europa. De vereniging promoot de branche onder meer door informatie te geven over de duurzaamheid en andere voordelen van metalen verpakkingen. Empac informeert en ondersteunt leden en regelgevende instanties in de Europese Unie. Via technische commissies, waarin experts uit de industrie zitting hebben, stelt de vereniging praktijkvoorbeelden en richtlijnen beschikbaar. De industrie omvat meer dan 150 bedrijven met 50.000 medewerkers die gezamenlijk meer dan 70 miljard metalen verpakkingen per jaar produceren.

Vanuit Nederland is de Vereniging Blikverwerkende Industrieën te Zoetermeer vertegenwoordigd in Empac.

Kijk voor meer informatie op www.empac.eu.