HomeNieuwsEuropese Unie wil betere informatie op etiket en verpakking

Europese Unie wil betere informatie op etiket en verpakking

eu-vlag-transDe Europese Unie wil de informatie op etiketten en verpakkingen van voedsel verder verbeteren. De vermelding van een reeks ingrediënten en de energiewaarde wordt verplicht. Voortaan moet ook van het land van oorsprong worden aangegeven. Dat blijkt uit een voorstel van de 27 lidstaten van de Europese Unie dinsdag in Brussel, zo meldt de website Beursduivel.be. De landen willen dat etiketten op een heldere en leesbare manier informatie verstrekken aan consumenten, zodat die op een afgewogen manier hun keuze kunnen maken. De fabrikanten moeten voortaan onder meer de hoeveelheden zout, suikers en vet vermelden.

Daarnaast moet op vlees van varkens, lam en gevogelte het land van oorsprong worden vermeld. Dit was sinds 2002 al verplicht voor rundvlees na de BSE-crisis.

Goede informatie kan helpen bij bijvoorbeeld afslanken. Ruim de helft van de volwassenen in de EU kampt inmiddels met overgewicht of zwaarlijvigheid, blijkt uit een onderzoek van onder meer de Europese Commissie. Wat het aantal corpulente mensen betreft, gaat het om meer dan een verdubbeling de afgelopen twintig jaar in de meeste EU-lidstaten.

Bron: Beursduivel.be