HomeNieuwsBedrijven en personenEurope Retail Packing groeit met kantoor en productie onder één dak

Europe Retail Packing groeit met kantoor en productie onder één dak

Europe Retail Packing groeit. Met vallen en opstaan. En om de groei gezond te houden, willen we met het team nog dichter bij elkaar zitten. Korte communicatielijnen, platte organisatie en flexibiliteit staan altijd centraal, ook tijdens groei.

Je moet wel de kans krijgen om in een groter pand met zowel het kantoor- als warehouseteam door te kunnen groeien. En het liefst direct gelegen aan de productielocatie. Tja, hoe groot is de kans dat zo’n pand vrijkomt? En wanneer zijn wij klaar voor een verhuizing? De wens was er, maar niet op korte termijn.

En wat voor één. Extra productieruimte, koelcapaciteit en een prachtig kantoorpand. Dan moet je je als ondernemer, werkgever en leverancier afvragen of het een wijze beslissing is, om eerder dan gewenst actie te ondernemen. Elke investering moet zich wel terugverdienen, onze klanten moeten betere service ervaren en medewerkers een betere teamspirit.

Uiteindelijk waren het de voordelen die regeerden en zijn we ervoor gegaan. Gedreven door de juiste onderbouwing vanuit MT en een goed gestemd onderbuikgevoel zijn we de uitdaging met elkaar aangegaan. Samen, want dit doe je niet alleen. En niet alles is beter dan het was. You win some, you lose some. Maar als we ervoor gaan, zullen we meer “winnen dan verliezen”.

En zo geschiedde. Wij zijn verhuisd van ABC 315 naar ABC 210. Nog geen 2 minuten verwijderd van ons vertrouwde stekkie. Ons stekkie dat meer dan 14 jaar ons een veilige thuisbasis heeft gegeven. Waar we veel hebben geleerd, fouten hebben gemaakt, keihard hebben geknald, hard gelachen, stevig gediscussieerd en veel “ja dat kunnen we regelen” hebben gezegd. Als de muren eens konden praten… Maar één ding staat vast. Wij stoppen onze ziel en zaligheid in ERP en we willen elke dag beter zijn, dan de dag ervoor. Dolf Reijgersberg zegt altijd: “Je werkt niet bij ERP, je bent ERP.”

Nog steeds aangesloten aan onze productielocatie Poeldijk (maar nu aan kant Noord), kunnen we nu met het gehele kantoor- en productieteam in 1 pand werken. Zo komen al onze afdelingen bij elkaar: Verlading, Warehouse, Sales, Supply chain, IT, QA, Finance, Marketing en Recruitment. Wij kunnen dankzij de schaalvergroting nog meer volumes aan.

Op dit moment spelen er veel ICT- en automatiseringsontwikkelingen, waar verschillende afdelingen mee te maken hebben. Dat we met elkaar in hetzelfde gebouw werken, maakt de implementatie makkelijk, teamspirit groter en onderlinge communicatie soepeler. Dat is onze eerste winst. Op naar de volgende.

www.europeretailpacking.nl