HomeNieuwsBedrijven en personenEuroma verwelkomt Marubeni als nieuwe eigenaar

Euroma verwelkomt Marubeni als nieuwe eigenaar

Koninklijke Euroma B.V. (“Euroma”), een top-3 Europees bedrijf gespecialiseerd in kruiden en specerijen, kondigt aan dat Marubeni Corporation (“Marubeni”), een Diversified Trading Conglomerate uit Japan dat onder andere actief is in de voedingsmiddelensector, een overeenkomst heeft bereikt om het resterende belang in Euroma Holding B.V. (Koninklijke Euroma's 100% moedermaatschappij) te verwerven om 100% aandeelhouder te worden , na in juni 2021 een significant minderheidsbelang te hebben verworven. Dit zal Euroma's verdere groei faciliteren om de meest innovatieve producten op basis van kruiden en specerijen te leveren aan toonaangevende internationale voedingspartners. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit.

Bert Bakker, CEO van Euroma: “We zijn zeer verheugd dat Marubeni de resterende aandelen in Euroma verwerft en zien dit als een bevestiging van de unieke kennis en expertise die Euroma biedt in de ontwikkeling en creatie van natuurlijke voedingsoplossingen. Met Marubeni hebben we een strategische partner voor de lange termijn met wie we onze internationale groei kunnen versnellen. Deze strategische combinatie biedt volop kansen voor onze klanten en onze medewerkers, met ons gloednieuwe centrum en productiefaciliteit in Zwolle als solide basis. Sinds de intrede van Marubeni in 2021 heeft Euroma indrukwekkende stappen gezet op haar reis om smaak toe te voegen aan het dagelijks leven van mensen. Onze ultramoderne productielocatie in Zwolle maakt haar beloften van hoge kwaliteitsproducten en hoge leverbetrouwbaarheid meer dan waar. Tegelijkertijd zijn we Parcom en Robert Hoogstra dankbaar voor de toewijding en steun die zij ons de afgelopen jaren hebben gegeven; zij hebben een belangrijke rol gespeeld in ons succes.”

Jun Horie, Senior Managing Executive Officer van Marubeni: “We zijn erg blij om de overname van het resterende belang in Euroma aan te kondigen, als een belangrijke strategische zet voor Marubeni. We zien dat de markt voor voedingsingrediënten, met name kruiden en specerijen, gestaag groeit, gedreven door consumententrends zoals clean label, natuurlijke smaak en zoutreductie, enzovoort. Euroma is toonaangevend in het leveren van hoogwaardige, innovatieve smaakoplossingen op dat gebied. We zien ook een groot potentieel om de expertise van Euroma buiten Europa te introduceren door gebruik te maken van Marubeni's wereldwijde aanwezigheid en klantenbestand. We blijven nauw samenwerken met het team van Euroma aan de volgende groeifase.”

Euroma is al meer dan 124 jaar actief in de ontwikkeling van hoogwaardige, gezonde, duurzame en voedselveilige ingrediënten op basis van kruiden en specerijen uit de hele wereld, waar het een Europese top-3 positie inneemt. Euroma voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen binnen Europa en heeft toonaangevende ontwikkelingscapaciteiten, ondersteund door haar gloednieuwe state-of-the-art productielocatie in Zwolle, waar het gebruik maakt van onderscheidende verwerkingstechnologieën. Hierdoor bevindt het bedrijf zich in een uitstekende positie voor verdere internationale groei.

De voorgenomen transactie zal geen personele gevolgen hebben voor de werknemers van Euroma. Euroma zal zelfstandig blijven opereren, met een eigen Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen.

www.euroma.com