HomeNieuwsBedrijven en personenEuro Pool System viert twintigste verjaardag

Euro Pool System viert twintigste verjaardag

In december 2012 viert Euro Pool System zijn twintigste verjaardag. Een hele bijzondere verjaardag dankzij alle gebruikers van de Euro Pool System krat. Door samen te werken met Europa's grootste retailers, heeft Euro Pool System naar eigen zeggen consequent kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van optimale logistieke oplossingen, die kosten besparen en levering versnellen. Twintig jaar geleden, op 9 december 1992, werd Euro Pool System opgericht. Drie verpakkingspools, die deel uitmaakten van de coöperatieve veilingorganisaties in Nederland, België en Duitsland, wilden een eind maken aan de logistieke inefficiëntie in de versketen. Zij hebben de krachten gebundeld en ontwikkelden een standaardverpakking voor groente en fruit. Het werd de ijzersterke, blauwe, meermalige bak, in vier verschillende maten. Deze verpakking veranderde de manier waarop verse groente en fruit werden gedistribueerd.

Andere producten

Het duurde niet lang of er circuleerden miljoenen blauwe verpakkingen van Euro Pool System in de versketens in heel Europa. Elk jaar groeide het gebruik. Tegenwoordig worden de verpakkingen niet alleen voor groente en fruit gebruikt, maar in toenemende mate voor vis, vlees, bakkerijproducten en convenience producten. Retailers hebben de voordelen van deze verregaande standaardisatie ontdekt. De verpakkingen werden geliefd in heel Europa.

Klapbak

In 1997 introduceerde Euro Pool System de klapbak, de inklapbare versie van de starre bak. Ook stapelbaar, net zoals de starre bakken. Stapelbaar, ook met de starre bak, maar veel efficiënter in de retourlogistiek. Tot wel 86% minder volume. De klapbak werd met evenveel enthousiasme omarmd als de starre variant.

Overname

Gestaag groeide Europool verder. Begin 2011 noteerde het bedrijf een recordhoogte van 600 miljoen roulaties per jaar. Met de overname van palletpoolspecialist LPR kunnen zowel Euro Pool System als LPR nog verder groeien in hun kernmarkten.

Kijk voor meer informatie op www.europoolsystem.com.