Home Nieuws Euro Pool System ontwikkelt zwarte klapkrat

Euro Pool System ontwikkelt zwarte klapkrat

Euro Pool System, Europa’s grootste logistieke dienstverlener van meermalige verpakkingen, lanceert een nieuwe inklapbare zwarte krat voor de Nederlandse markt. De logistiek dienstverlener is verheugd dat de supermarktketen Jumbo deze nieuwe klapkrat als eerste gaat inzetten. Het is een mooie stap in de verdere ontwikkeling van Euro Pool System in Nederland.

Peter Willems, CEO van Euro Pool System International: “Met de nieuwe zwarte krat spelen wij in op de wensen van onze klanten. Wij onderhouden intensieve contacten met onze relaties, zowel aan de retail- als producentenkant over hun strategie en de veranderingen die hen bezighouden. Twee belangrijke strategische voorwaarden kwamen naar boven: de noodzaak tot een fundamentele volumereductie in de supply chain én een zo goed mogelijke uitstraling van de verpakking bij de display van producten in de winkel. Uiteraard met behoud van alle poolvoordelen, ook voor wat betreft internationale stromen. De zwarte krat is op al deze vraagstukken een antwoord.”

In het kader van volumereductie hebben alle 7 varianten van de nieuwe zwarte klapkrat een bodem van 3 cm. Met het nieuwe ontwerp kan de hele supply chain maximale logistieke voordelen met bijhorende kostenreductie behalen, zowel in transport als opslagruimte.

Wat betreft de presentatie zijn de kratten uitermate geschikt voor alle versproducten in de keten, maar werd speciale aandacht besteed aan een uniforme uitstraling van AGF-producten in de winkel. De zwarte klapkrat sluit perfect aan op het reeds bestaande winkelbeeld van de Nederlandse retail, gekoppeld aan een 100% beschikbaarheid van gewassen kratten.

De klapkrat bouwt verder op de vooruitstrevende eigenschappen van de groene en blauwe klapkratten van Euro Pool System. Zij is bovendien voor 100% stapelbaar en inzetbaar in het huidige systeem. Zo past deze perfect in de automatiseringssystemen en infrastructuur in Nederland.

Jumbo zal als eerste alle DC’s en winkels volgens het nieuwe Jumbo-concept beleveren met de nieuwe klapkrat van Euro Pool System. Dirk Vercammen, Regionaal Directeur voor de Benelux en UK: “We zijn uitermate verheugd dat één van de meest vooruitstrevende retailers binnen Europa met ons in zee wil gaan. Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe krat ook bij andere partijen in de Nederlandse markt snel ingang zal vinden.”

Kijk voor meer informatie op www.europoolsystem.com.

Bron: AGF.nl