Home Nieuws Euro Pool System en LPR aanwezig op Fruit Logistica

Euro Pool System en LPR aanwezig op Fruit Logistica

Euro Pool System, Europa’s grootste logistieke dienstverlener van meermalige verpakkingen, en zijn divisie LPR, poolpalletspecialist, zijn aanwezig op de Fruit Logistica 2013 van 6 tot 8 februari in Berlijn. In Hal 20/A-13 kunnen bezoekers ervaren hoe cijfers het verschil kunnen maken. LPR is bezig zich stevig te manifesteren in het verssegment door aanvullende diensten te introduceren, om zo tegemoet te komen aan de groeiende vraag in de sector.

In het verssegment is LPR duidelijk aan het groeien en dat is zichtbaar in heel Europa. Zowel supermarktketens in Duitsland als andere bedrijven in geheel Europa hebben een groeiend vertrouwen in LPR. Distributeurs in de voedselindustrie geven de voorkeur aan herbruikbare, gepoolde pallets en de sector verkiest deze steeds vaker boven wegwerp- of omruilpallets – “zelfs als die in goede staat zijn” – voor hun distributiecentra, omdat dat veel voordelen biedt qua veiligheid en productiviteit. De
processen in de grote voedseldistributieketens worden steeds verder geautomatiseerd, en men is dus op zoek naar kwaliteitspallets die toepasbaar zijn in die systemen. De pallets van LPR zijn daarom het juiste antwoord, en dit versterkt de banden die de Groep al sinds lange tijd heeft met de FMCG sector.

LPR is vooral geliefd bij zijn klanten vanwege de eenvoud en transparantie van zijn diensten en factureringssysteem. Het bedrijf is van plan om aanzienlijk uit te breiden in de groente- en fruitsector, en verwacht dan ook een aanmerkelijke groei in het aantal palletbewegingen.

Bovendien kan LPR rekenen op een enorm netwerk in geheel Europa. Het bedrijf verzamelt pallets in 12 landen in 80 lokale depots, terwijl Euro Pool System (EPS) Group, dat LPR vorig jaar heeft overgenomen, zijn netwerk nog verder uitbreidt. LPR is van plan de samenwerking met het moederbedrijf nog verder te versterken om nog concurrerender te kunnen werken.

Kijk voor meer informatie op www.lpr.eu en/of www.europoolsystem.com.