HomeMachinesEtiketteren en printenEtipack Systeem 9: beproefde oplossing voor het automatisch coderen van doosjes

Etipack Systeem 9: beproefde oplossing voor het automatisch coderen van doosjes

etipack-macropak

De farmaceutische industrie staat voor de uitdaging om te voldoen aan nieuwe regelgeving. Tijdens de Macropak toont Etipack een beproefde oplossing: Systeem 9. Dit systeem is geschikt om vlakke producten zoals doosjes, af te stapelen, te transporteren over een vacuümband om te coderen en opnieuw te verzamelen. De doosjes kunnen in-line bedrukt worden met variabele gegevens zoals bijvoorbeeld de DataMatrix barcode.

Flexibel systeem met veel opties

etipack-logoSysteem 9 is uiterst flexibel en leverbaar met diverse optionele etiketteer- en codeer mogelijkheden. Ook kunnen er controlesystemen van diverse merken en types geïntegreerd worden. De gekende robuustheid van Etipack machines, in combinatie met meer dan dertig jaar ervaring zorgt ervoor dat altijd een bedrijfszekere machine met de juiste configuratie wordt samengesteld. Tijdens de Macropak zal Systeem 9 getoond worden met Wolke printer en PCE controlesysteem, geïntegreerd door onze Belgische partner Codivex.

Nauwkeurige product handling

Voor de invoer van de producten wordt gebruik gemaakt van een frictie feeder. Een eenvoudig in te laden, regelbare stacker geeft de mogelijkheid om snel producten in te voeren. De producten worden getransporteerd door een vacuümband waarbij de bovenzijde van de producten volledig vrij is. Voordat de producten voorzien worden van een bedrukking of etiket, worden ze door een uitlijnmodule perfect gepositioneerd. Hierdoor wordt verzekerd dat de code of het etiket steeds op dezelfde plaats staan.

Op een instelbare brug staan de etiketteerkop of printkoppen gemonteerd. Deze kunnen met een gesynchroniseerde snelheid de etiketten of codering aanbrengen op de doosjes. Tijdens het transport van de producten over de vacuümband is er de mogelijkheid om controles uit te voeren, onder andere op het etiket of op de geprinte code. Niet goedgekeurde producten kunnen worden uitgestoten en verzameld in een uitstootbak. Indien het systeem uitgerust is met controles, worden deze componenten  volledig  geïntegreerd in het basisframe. De afgewerkte producten worden over elkaar op een uitloopband verzameld waar ze eenvoudig wegenomen kunnen worden.

Macropak 2010 – Stand B019

Kijk voor meer informatie op www.etipack.nl.