HomeMachinesEtiketteren en printenEtipack ontwikkelt automatisch systeem voor aanbrengen van kopkaarten

Etipack ontwikkelt automatisch systeem voor aanbrengen van kopkaarten

Etipack Fold & Fix is een automatisch systeem voor het ontstapelen en aanbrengen van zogenaamde kopkaarten. Deze kopkaarten worden over zakken met bijvoorbeeld pasta, chocolade en koekjes aangebracht. Het systeem is flexibel wat betreft verschillende formaten en door gebruik van een touchscreen eenvoudig in te stellen voor gebruik.

Het systeem bestaat uit:

  • Transportband die de zakken transporteert en op hun plaats houdt tijdens het aanbrengen van de kopkaarten
  • Module voor het distribueren van de kopkaarten, afhankelijk van de producten wordt hiervoor een Whizzy feeder of een Clippy pick & place oplossing geïntegreerd
  • Hotmelt lijmmodule om de kopkaarten aan de zak te lijmen
  • Applicatie module die de kopkaart op de verpakking plaatst en omvouwt
  • Aandruk module die de kopkaarten verder aandrukt terwijl de lijm droogt

De aangebrachte kopkaarten hebben uiteraard op het gebied van marketing een toegevoegde waarde, maar daarnaast doen ze dienst als garantiezegel. Bij het verwijderen ervan beschadigd de zak of het karton zelf zodat de versheid altijd gegarandeerd is.

Ook heeft deze manier van verpakken het voordeel dat het eenvoudig volledig geautomatiseerd worden; zakken kunnen vanuit een flowpack direct voorzien worden van een kopkaart. Na gebruik zijn de zak en de kopkaart eenvoudig van elkaar te verwijderen, en kunnen beide materialen (plastic en karton) dus gescheiden het afvalverwerkingsproces in en gerecycled worden.

www.etipack.nl