HomeThema'sEmpack Den Bosch 2017Etipack denkt 'groen' en biedt een andere kijk op etiketteren

Etipack denkt ‘groen’ en biedt een andere kijk op etiketteren

‘Duurzaam' en ‘groen' zijn belangrijke begrippen geworden in de verpakkingsbranche. Er is een duidelijke trend zichtbaar op het gebied van duurzame eindverpakkingen en recycling. Daarnaast zijn bedrijven steeds meer milieubewust en alert op kostenbesparende oplossingen voor wat betreft klimaatbeheersing en duurzame verlichting.

Dat er ook tijdens het productieproces aan het milieu en de kosten kan worden gedacht, is iets waar volgens Etipack nog niet zo veel bedrijven mee bezig zijn. Etipack denkt groen bij de ontwikkeling van haar machines. Door het toepassen van nieuwe technologieën zijn de Etipack etiketteerkoppen zeer energiezuinig. Een etiketteerkop die etiketten afgeeft tegen een snelheid van 60 meter per minuut, verbruikt slechts maximaal 150W. In stilstand verbruikt deze dispenser, in tegenstelling tot veel vergelijkbare machines, zelfs bijna niets; milieubewust en laag in verbruikskosten dus.

Waar het voorheen de trend was om bij één leverancier aan te kloppen voor alle codeer-, etiketteer- en verpakkingsapparatuur inclusief verbruiksartikelen, vraagt de moderne industrie steeds meer om specialisatie. Productiesnelheden worden hoger en de eis van nauwkeurigheid wordt steeds belangrijker. Etipack volgt al deze ontwikkeling op de voet. Door zich volledig op etiketteren te focussen zorgt Etipack ervoor dat zelfs de meest bijzondere etiketten, zoals booklets en ‘no label look' etiketten op een eenvoudig manier aangebracht kunnen worden.

Met bijna 40 jaar specialisatie en wereldwijde ervaring kan er gerust gesteld worden dat geen enkele etiketteeruitdaging Etipack te gek is. Juist door de specialisatie weten veel bedrijven Etipack inmiddels te vinden wanneer het gaat om gecompliceerde toepassingen. Maar Etipack biedt eveneens een uitgebreide reeks aan standaard etiketteeroplossingen, waarvan er twee te zien zullen zijn op Empack Den Bosch.

Op stand B308 in hal 3 toont Etipack een compleet geoptimaliseerd systeem voor tweezijdig etiketteren: Systeem 5 Active. Dit systeem kan worden uitgebreid met diverse standaard modules, waaronder een module voor rondom etiketteren, waardoor de configuratie exact aangesloten kan worden op de klantbehoefte. Ook toont Etipack een economisch en uiterst flexibel systeem voor rondom etiketteren: Systeem 1 Twist.

Empack Den Bosch 2017 – Stand B308

Kijk voor meer informatie op www.etipack.nl.