Het nieuwe etiket op voedingsmiddelen zal gemiddeld 25 procent meer ruimte in beslag nemen dan het huidige etiket. Bovendien is, vóór 13 december 2014, een aanpassing van zeker 95 procent van de etiketten vereist. Dat bleek tijdens de lezing Innovatiekansen met nieuwe etiketteringswetgeving die Syntens, Précon Food Management en GetPact verzorgden tijdens de Foodtech.
De sprekers gingen in op de veranderingen die verordening (EU) 1169/2011 met zich meebrengt. Het belangrijkste is, zo meldt de website EVMI.nl, de lettergrootte (x-grootte) die over anderhalf jaar 1,2 millimeter moet zijn. Ook komt er meer tekst op het etiket om zaken te verduidelijken voor de consument. Tevens moeten allergenen in typografie, ofwel bijvoorbeeld vet, onderstreept of in een andere kleur, benadrukt worden. Ook moeten voor december 2014 de brongegevens van grondstoffen bij leveranciers en producenten worden aangevraagd.
Klik hier om het volledige artikel te lezen.
Bron: EVMI.nl
Foto: Levensmiddelenkrant