HomeDossiersDuurzaamheidEtiketten van 'steen' exclusief bij Weber

Etiketten van ‘steen’ exclusief bij Weber

weberECO-ROCK is volledig geproduceerd zonder houtpulp zoals we bij normaal papier gewend zijn. Het basismateriaal is voornamelijk ‘steen': 85 % Calcium Carbonaat, deze grondstof is in overvloed aanwezig op de wereld. Op Eco-rock materiaal wordt geprint zoals op normaal papier en heeft een aantal ‘kunststof' eigenschappen. Het is waterafstotend, taai en een veelzijdig inzetbaar product.

Eco-rock is een revolutionair product, niet alleen omdat er geen houtkap plaatsvindt tijdens het productieproces maar ook omdat er geen zuren, alkaline of bleekmiddel wordt toegepast. Eco-rock bevat geen water en verbruikt tijdens het productieproces weinig energie in vergelijking met papieren of kunststof etiketten.

Het geheim van Eco-rock zit hem geheel in het productieproces. Eco-rock is gecertificeerd met betrekking tot de gehele productie levenscyclus, inclusief het degeneratieproces. De elementen zoals etikettenmateriaal en lijm beginnen na 9 maanden te vergaan. Enige restmateriaal wat overblijft is Calcium Carbonaat zoals we normaal in de natuur kunnen vinden.

Het materiaal kan ook opnieuw gerecycled worden om nieuw Eco-rock of papieren etiketten te maken, en bij verbranding stoot Eco-rock 25-50% minder CO2 uit dan normale papieren etiketten uit houtpulp. Ons papier is uniek met betrekking tot de eigenschappen en heeft een unieke ‘’gevoelswaarde’’.

weber-ecorock-1

Siliconenvrij!

weber-ecorock-2In tegenstelling tot andere eco-etiketten zijn de etiketten niet op een siliconen schutvel aangebracht, maar op een PP schutvel waardoor het gehele product 100% recyclebaar is. Dit product wordt exclusief voor Weber geproduceerd en is nergens anders verkrijgbaar, behalve natuurlijk bij onze 16 vestigingen wereldwijd. Wereldwijd staan er 1200 werknemers voor u klaar voor een goed advies en levering van topkwaliteitetiketten en systemen tegen aantrekkelijke prijzen. Dat is Weber – koploper in systemen en verbruikersmateriaal.

Voor meer informatie:
Swen van Kuetsem
Weber Marking Systems
Steurstraat 19
1317 NZ Almere
T (036) 534 52 54
F (036) 534 56 59
www.webermarking.nl
swen@webermarking.nl