HomeNieuwsEssenscia ontgoocheld over mogelijk verbod bisphenol A

Essenscia ontgoocheld over mogelijk verbod bisphenol A

Essenscia, de federatie van de chemische sector in België, is ontgoocheld dat de Europese Commissie een verbod voorstelt op zuigflessen die het chemische bestanddeel bisphenol A bevatten. Volgens de federatie is er geen nieuw wetenschappelijk bewijs dat de beslissing van de Commissie verantwoordt, zo meldt De Morgen.

“Dit initiatief staat lijnrecht tegenover recent gepubliceerde doorlichtingen van bisphenol A van twee toonaangevende agentschappen voor voedselveiligheid en gezondheid”, reageert Essenscia, die onder meer verwijst naar het Europees Agentschap voor Voedselveiligheid EFSA. “EFSA concludeerde dat er geen enkele reden is om de huidige veiligheidslimiet aan te passen of het gebruik van bisphenol A in contact met voedsel te verbieden.”

Volgens Essenscia-topman Yves Verschueren ondermijnt de Commissie het vertrouwen in de betrouwbaarheid van het voedselveiligheidsbeleid. “Het voorzorgsprincipe moet worden toegepast wanneer er grote hiaten zijn in wetenschappelijk bewijsmateriaal”, verduidelijkt hij. “Voor bisphenol A zijn de data echter zeer accuraat en bevestigd door zowel het EFSA als de Wereldgezondheidsorganisatie.”

Bron: De Morgen