HomeMachinesEtiketteren en printenGranby etiketteert nauwkeurig en met maximale prestaties

Granby etiketteert nauwkeurig en met maximale prestaties

Granby Limited is een klein, in Dublin Ierland gevestigd, door een familie gerund vleesbedrijf. Met 65 medewerkers en twee naast elkaar gelegen vestigingen produceert Granby al bijna 90 jaar de befaamde worsten, hamburgers en Black & White pudding.

Granby is al sinds het begin van de jaren negentig klant van Espera en maakt gebruik van Espera's oplossingen voor het wegen en etiketteren. Van de eerste generatie Moses I systemen, via Moses II systemen en nu profiterend van de eenvoud en voordelen die het nieuwe Nova platform met zich meebrengt.

Granby heeft onlangs 2 stuks Espera Nova ES-R automatische weeg- en etiketteersystemen aangeschaft, uitgerust met boven-, onder- en totaalprinters als aanvulling op hun tray-verpakkingen voor de detailhandel en nog eens 5 stuks ES-M handmatige weeg- en etiketteersystemen voor bulkverpakte producten voor de foodservicemarkt.

De uitdagingen waren altijd het bijhouden van de nieuwe etiketteringseisen, de nauwkeurigheid van de plaatsing van de etiketten op de verpakkingen, de afdrukkwaliteit, het gebruiksgemak voor de operators en de algehele verwerkingscapaciteit en efficiëntie van de lijn.

Terwijl de vorige generatie Espera ES5000's en ES3000's de klus klaarden, biedt de nieuwe Nova-generatie enorme voordelen en verdere efficiëntie door de uiterst nauwkeurige plaatsing van etiketten op verpakkingen, de eenvoudiger bediening vanuit het oogpunt van de gebruiker en veel meer flexibiliteit wat betreft de functionaliteit van het etiketontwerp en het beheer van de informatie die moet worden afgedrukt. De betrouwbaarheid is verder verbeterd door middel van diagnostiek op het scherm, die duidelijk aangeeft waar zich problemen voordoen en de operators oplossingen voorstelt, waardoor de totale doorvoercapaciteit van de lijn wordt verbeterd.

Granby gebruikt een breed scala aan etiketten, variërend in vorm van rond tot ovaal, vierkant tot rechthoekig, met verschillende oriëntaties of graden van rotatie bij het aanbrengen op de verpakkingen. De nieuwe Nova ES-R is geschikt voor al deze toepassingen.

De automatische weeg- en etiketteermachines werken met een variabel gewicht ofwel met een vast gewicht, waarbij indien nodig een controleweegfunctie beschikbaar is. De Espera NOVA maakt het mogelijk om vragen te stellen aan het begin van de run, zodat de operators relevante productiegegevens kunnen invoeren, zoals batchnummers, traceerbaarheidsinformatie over rundvlees, of andere gegevens die Granby wenst vast te leggen voor of tijdens de productieruns.

Het gemak waarmee etiket lay-out kan worden geladen en etiketrollen kunnen worden verwisseld, is van bijzonder belang voor de productie van Granby, gezien de frequentie waarmee etiketten worden verwisseld en de korte productieruns.

Betrouwbaarheid is ook de sleutel tot een efficiënt productieproces en de nieuwe Nova machine verbetert de reeds sterke betrouwbaarheid van Espera nog verder.

Granby vertrouwt op de Espera agent voor UK & IRL Inspiron Systems voor ondersteuning door middel van remote connectiviteit via het internet en een jaarlijks bezoek ter plaatse voor onderhoud. Inspiron's schat aan kennis en begeleiding van Espera's systemen is van groot belang geweest en van groot voordeel voor Granby om gebruik te maken van deze nieuwe Nova technologie en de efficiëntie bij Granby verder te verbeteren.

“Iedereen hier in Granby (management en operators) is zeer onder de indruk van de nieuwe Nova machines die onze etiketteercapaciteit naar een veel hoger niveau hebben getild dan we voorheen hadden. We kijken uit naar de verdere ontwikkeling van het NOVA-platform en zijn ervan overtuigd dat we de beste partners hebben gekozen om aan onze huidige en toekomstige etiketteringseisen te voldoen”, aldus Eoin Kavanagh, directeur Granby's.

www.espera.com