HomeLeveranciersEtiketteren en printenEspera toont twee innovaties in wegen en etiketteren op Empack Den in...

Espera toont twee innovaties in wegen en etiketteren op Empack Den in Bosch

Vanaf de eerste editie is Espera aanwezig op Empack. Ook in Den Bosch 2021 is het bedrijf er weer. Op stand 1.A101 toont Espera twee innovaties die verpakkers helpen hun weeg- en etiketteerproces te optimaliseren.

Etiketteren van verpakkingen met minder kunststof zoals een skinpack is een uitdaging, vooral als het verpakte product boven de verpakking uitsteekt. Een Espera weeg- en etiketteermachine, geïntegreerd met een linerless labelapplicator, weegt deze verpakkingen en voorziet deze rondom van een actueel geprint etiket.

Wegen en etiketteren van verpakkingen met kwetsbare producten wordt al gedaan door een etiket af te blazen. Dit is echter zeer onnauwkeurig, zeker bij hogere snelheden, zodat de verpakking in het schap slecht toont. Met de unieke Switch & Go blaas-pendel applicator wordt de verpakking gevolgd en het etiket pas op het laatst afgeblazen. Dit met een tolerantie van minder dan 1 mm en tot 140 verpakkingen per minuut. Nauwkeurig en snel.

Espera-Werke GmbH uit Duisburg (Duitsland) is al meer dan 90 jaar een toonaangevende fabrikant van geavanceerde weeg-, uitprijs- en etiketteersystemen. Als familiebedrijf van de derde generatie stelt Espera regelmatig de norm in de branche. “Nieuwe technologieën die een toegevoegde waarde bieden voor de gebruikers gaan ons aan het hart”, zegt eigenaar en Managing Director Marcus Korthäuer.

De machines van Espera worden voornamelijk ingezet in de foodindustrie bij industriële verpakkers van verse levensmiddelen zoals vlees, kip, vis, kaas, maaltijden, brood, groente en fruit. Daarnaast heeft Espera klanten in de overige food- en non-foodindustrie. De distributie en service van machine- en softwareoplossingen vindt plaats via een wereldwijd netwerk van dochterondernemingen en distributiepartners.

Espera-Nederland is, als 100% dochter van het Duitse moederbedrijf Espera-Werke, al bijna 45 jaar verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Vanuit Eindhoven wordt door een team van 20 personen de marketing, verkoop en service in Nederland verzorgd.

www.espera.nl