HomeMachinesEtiketteren en printenEspera-Nederland introduceert vision systeem

Espera-Nederland introduceert vision systeem

Espera-Nederland heeft tijdens de beurs Empack in Den Bosch haar nieuwste machines getoond, waaronder een geheel nieuw Vision systeem. Espera is al bijna 40 jaar actief op de Nederlandse markt met weeg-/uitprijssystemen en print & apply oplossingen. Nieuw is het ESVS Espera Vision Systeem welke modulair opgebouwd is.

Dit ESVS systeem kan zowel geïntegreerd worden op bestaande als op nieuwe Espera apparatuur, maar is ook als zelfstandige unit beschikbaar. Door middel van een automatisch instelbare bovencamera en een vast gemonteerde ondercamera kunnen zowel de verpakking als ook de etiketten gecontroleerd worden op aanwezigheid en positie. Een automatische en 100% controle van correcte bedrukking van teksten, prijs, logo of barcode op een etiket is zo standaard mogelijk. Afhankelijk van aantal en soort controles kan dit tot 150 verpakkingen per minuut. Daarnaast zijn er diverse opties beschikbaar zoals (software)integratie en uitstootsystemen. Het geheel kan via een Espera terminal of via een PC terminal eenvoudig bediend worden.

De ESVS is een eigen ontwikkeling van het Duitse Espera-Werke, de moedermaatschappij van Espera-Nederland. Na uitvoerig veldtesten in Duitsland komt na de beurzen Empack, Seafood (Brussel, 24-26 april 2012) en Foodtech (Rosmalen, 23-24 mei 2012) de ESVS beschikbaar voor de Nederlandse markt. Diverse bestaande Espera klanten hebben al belangstelling getoond, niet in de laatste plaats door het aanbod van een breed scala aan standaard controle functionaliteiten tegen een acceptabel investeringsbedrag. Deze ontwikkeling brengt Espera en haar klanten naar een volgende fase van een 100% automatische controle van de etikettering en de verpakking bij een hoge verpakkingssnelheid.

Espera staat voor innovatief uitprijzen en etiketteren. Espera ontwikkelt en levert op maat gemaakte machines: van eenvoudige handmatig bediende etiketteermachines tot geheel volautomatische weeg-/uitprijsmachines. Met een team van 20 mensen worden vanuit Heeze (N-B) machines, onderdelen en service geleverd aan vooral verpakkers van verse levensmiddelen zoals vlees, vleeswaren, kip, vis, kaas, maaltijden, groente en fruit.

Kijk voor meer informatie op www.espera.com of stuur een e-mail naar info@espera.nl.